ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν παραίτηση Αλεξόπουλου

ζητούν-παραίτηση-αλεξόπουλου-149367

Να μπει το θέμα προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητάει ο Αντιπεριφερειάρχης

Η τράπουλα των πολιτικών συμμαχιών στο εσωτερικό της ομάδας πλειοψηφίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ανακατεύτηκε και με το βλέμμα στραμμένο στις επικείμενες αλλαγές σε θέσεις ευθύνης στην Περιφέρεια, επανήλθε στο προσκήνιο η προτροπή παραίτησης από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη του Δημήτρη Αλεξόπουλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Μετά από έναν περίπου χρόνο νηνεμίας, από τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν στο θερμό επεισόδιο Αγοραστού – Αλεξόπουλου έπεφταν -προσωρινά όπως αποδείχθηκε- «τίτλοι τέλους» με τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη «θα φύγω, μόνο αν με πεθάνουν…», η πολιτική θύελλα επιστρέφει στους κόλπους της πλειοψηφίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Χθες στην ομάδα πλειοψηφίας, η οποία συγκλήθηκε στο Βόλο υπό τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, το ζήτημα Αλεξόπουλου και οι αρμοδιότητες που του απέμειναν εκ του νόμου να ασκεί μονοπώλησαν τη συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα πλειοψηφίας κατέληξε στην απόφαση να ζητήσει από τον Δημ. Αλεξόπουλο να διευκολύνει με την παραίτησή του την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της Περιφέρειας στη Μαγνησία. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα τίθεται στην ομάδα πλειοψηφίας, η διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι τώρα η προτροπή σε παραίτηση συναντά την ομοφωνία των συμβούλων της ομάδας πλειοψηφίας, δείχνοντας ότι ο κ. Αλεξόπουλος έχασε τους μέχρι πρότινος υποστηρικτές του, εν μέσω της τεταμένης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί.

Πάντως από την πρώτη αντίδραση, χθες, του Αντιπεριφερειάρχη Δημ. Αλεξόπουλου φαίνεται ότι, όπως και πριν ένα χρόνο, είναι αποφασισμένος να τραβήξει το σκοινί…

Ο κ. Αλεξόπουλος βρέθηκε στη δίνη πολιτικής θύελλας τον Ιούλιο του 2011, όταν ο Περιφερειάρχης με δήλωσή του, έχοντας πληροφορηθεί την αγωγή που είχε υποβάλει ο Αντιπεριφερειάρχης του εναντίον του Δήμου Βόλου, τον κάλεσε να την αποσύρει, αλλά και να παραιτηθεί για λόγους ηθικής τάξης.

Ακολούθησε θρίλερ γύρω από την παραίτηση, με τον Αντιπεριφερειάρχη να αποσύρει μεν την αγωγή κατά του Δήμου Βόλου, με την οποία διεκδικούσε 450.000 ευρώ για τη χρήση ιδιωτικής του γεώτρησης, αλλά να παραμένει στη θέση του.

«Χειρίστηκα λάθος το θέμα της αγωγής», δήλωνε εκείνες τις ημέρες ο κ. Αλεξόπουλος, αντιτείνοντας ότι δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα και αποδίδοντας την τροπή που έλαβε η υπόθεση σε επικοινωνιακό λάθος.
Μετά την άρνησή του να παραιτηθεί, η επόμενη κίνηση από τον Κ. Αγοραστό ήταν να κλείσει για τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας τη «βάνα» αρμοδιοτήτων, οι οποίες πέρασαν στον Αργ. Κοπάνα και να αφήσει στο χαρτοφυλάκιο Αλεξόπουλου μόνο τις εκ του νόμου αρμοδιότητες.

Κάθε γέφυρα συνεργασίας, ακόμη και οποιασδήποτε επικοινωνίας, κόπηκε έκτοτε μεταξύ του Κ. Αγοραστού και του Δημ. Αλεξόπουλου και οι μήνες κύλησαν με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αργ. Κοπάνα να κρατά το «τιμόνι» σε επίπεδο Μαγνησίας.

Σε περίπτωση παραίτησης του εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σύγκλησης των 31 συμβούλων της ομάδας για την εκλογή Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας.

Τον πρώτο λόγο θα έχουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Μαγνησίας, οι οποίοι θα προτείνουν το πρόσωπο για τη διάδοχη κατάσταση, πριν δηλαδή την ψηφοφορία των 31.

Σε κάθε περίπτωση ο αντικαταστάτης -πάντα στο ενδεχόμενο παραίτησης Αλεξόπουλου- θα είναι από τη Μαγνησία. Και οι «μνηστήρες» της θέσης φαίνεται είναι αρκετοί.

«Οποιος έχει διαφορετική άποψη πρέπει να παραιτείται;»

Πληροφορηθείς τις εξελίξεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημ. Αλεξόπουλος δήλωσε χθες: «Όλο το διάστημα της μισής μας θητείας, που λήγει σε λίγο, ο Περιφερειάρχης προσπάθησε με μεθοδεύσεις που ανήκουν σε άλλες εποχές, όπως αφαιρώντας όλες τις αρμοδιότητες παράνομα και παράτυπα και διοχετεύοντας παράλληλα σε παραπολιτικές στήλες ότι ο Αντιπεριφερειάρχης είναι αργόμισθος, πληρώνεται και δεν κάνει τίποτα, προκειμένου να εξαναγκαστώ σε παραίτηση.

Ενόψει της νέας θητείας και της αντικατάστασης θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής, προσπαθεί με παρόμοιες μεθοδεύσεις και με τη σύμφωνη γνώμη συμβούλων να με εξαναγκάσει σε παραίτηση.

Οι σύμβουλοι, ανθρώπινο είναι ενόψει των νέων αξιωμάτων, πρέπει να φανούν υπάκουοι στον Περιφερειάρχη τους, προκειμένου να τύχουν της εύνοιάς του.

Αλλά ας τολμήσει να πάρει απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με μυστική ψηφοφορία. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων το περί δικαίου αίσθημα το έχουν πιστεύω αρκετά ανεπτυγμένο και θα εκφραστούν αναλόγως.

Αντιλαμβάνονται όλοι τις μεθοδεύσεις του Περιφερειάρχη που προσπαθεί ανεπιτυχώς να αλλοιώσει τα εκλογικά αποτελέσματα του 2010. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: «Οποίος έχει διαφορετική άποψη πρέπει να παραιτείται;».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου