ΤΟΠΙΚΑ

Στο δρόμο και οι δημοτικοί υπάλληλοι με απεργίες διαρκείας

στο-δρόμο-και-οι-δημοτικοί-υπάλληλοι-μ-149147

Συμμετοχή της ΠΟΕ – ΟΤΑ στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ

Σε απεργίες διαρκείας προσανατολίζονται οι δημοτικοί υπάλληλοι της Μαγνησίας. Χθες η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης που ξεκινά από την Παρασκευή.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ προανήγγειλε ότι θα υπάρξει συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής σήμερα και του γενικού συμβουλίου στις 28 Αυγούστου προκειμένου η Ομοσπονδία να διαμορφώσει και ιδιαίτερο πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων και κινητοποιήσεων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, καλεί τους συλλόγους – μέλη της και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «να οργανώσουν και να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και της τρόικα που οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες, σε κατάργηση τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά και χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση».

Στο Βόλο ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας αναμένεται να συνεδριάσει για να επικυρώσει την απόφαση και να ζητήσει από τα μέλη του σε όλους τους Δήμους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Η ΑΔΕΔΥ ξεκινά τις απεργίες διαρκείας μέχρι και την ικανοποίηση των αιτημάτων της. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως σημειώνεται στην απόφαση, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως την 1η Νοεμβρίου, οπότε και λήγει η διαδικασία της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τους δημοσίους υπαλλήλους και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο η συγκεκριμένη μεθοδολογία που ακολουθείται στην αξιολόγηση, θα δημιουργήσει τα επόμενα θύματα, την νέα δεξαμενή των απολύσεων. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά αξιολόγηση, όπως προσόντων, γνώσεων, αντικειμένου, θεσμοθέτησης στόχων, και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να κρίνει αξιοκρατικά τον εργαζόμενο, παρά μόνον η επίτευξη αριθμών, όπως 25, 60 και 15%.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να απέχει από όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου ενώ θα προχωρήσει και στη διεύρυνση του διεκδικητικού πλαισίου «ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες αναδιαρθρώσεις του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων που οδηγούν σε νέες μειώσεις μισθών και στις νέες περικοπές κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιατροφαρμακευτικών παροχών».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν ότι μετά το «μέτωπο» της αξιολόγησης ξεκινά η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών, ο περιορισμός, η περικοπή και κατάργηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παροχών και ότι η «επίθεση» θα κορυφωθεί με την απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου