ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιδόματα μέχρι 31 Μαρτίου

παράταση-υποβολής-αιτήσεων-για-επιδό-148990

Στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και όχι μόνο ηλεκτρονικά

Προκειμένου για την ταχύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση του πολίτη ήδη από την 04.01.2016 έχει τεθεί σε εφαρμογή η παροχή μιας σειράς υπηρεσιών του ΟΑΕΔ αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης ή των ΚΕΠ.

Παρ’ όλα αυτά επειδή κατά τη μετάβαση στο νέο αυτό σύστημα εντοπίσθηκαν προβλήματα κυρίως προσαρμογής στις νέες ηλεκτρονικές διαδικασίες, προκειμένου αυτά να αντιμετωπισθούν και να ομαλοποιηθεί η εφαρμογή του συστήματος, ο ΟΑΕΔ αποφάσισε να παραταθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και μέσω των Υπηρεσιών του Οργανισμού (ΚΠΑ2) μέχρι την 31.03.2016 για τα επιδόματα όπως, επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (ΕΣΠΑ), ειδικά Εποχικά Βοηθήματα, ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης ανεργίας, ειδικό Βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα Μητρώα Ανέργων. Επίσης για το επίδομα αποφυλακισμένων, το ειδικό Βοήθημα λόγω επίσχεσης Εργασίας, την ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας και το συμπληρωματικό Επίδομα Μητρότητας.

Σημειώνεται τέλος ότι η ανανέωση των Δελτίων Ανεργίας εξακολουθεί να πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ ή των ΚΕΠ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου