ΤΟΠΙΚΑ

Στις 24 Οκτωβρίου η δίκη του πρώην ταμία Αισωνίας

στις-24-οκτωβρίου-η-δίκη-του-πρώην-ταμία-148830

Αναβλήθηκε λόγω πέρατος ωραρίου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, η δίκη του πρώην ταμία του Δήμου Αισωνίας για υπεξαίρεση ποσού ύψους 365.000 ευρώ.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 24 Οκτωβρίου 2018. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ταμίας του Δήμου Αισωνίας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη έξι ετών και αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δύο έτη.

Ο πρώην ταμίας είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση. Συγκεκριμένα, το βούλευμα αναφέρει ότι ιδιοποιήθηκε χρήματα τα οποία έλαβε και κατείχε λόγω της ιδιότητάς του στρεφόμενος κατά του Δημοσίου.

Ο πρώην ταμίας τέλεσε τις πράξεις αυτές κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ενσωματώνοντας στην περιουσία του το συνολικό ποσό των 365.000 ευρώ, αν και αυτό ανήκε στον Δήμο Αισωνίας.

Συγκεκριμένα, παρακράτησε ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Αισωνίας, εισπράξεις της ΔΕΗ, χρήματα από εντάλματα που είχαν εξοφληθεί και παρουσιάζονταν σε οικονομικές καταστάσεις ως μη εξοφλημένα.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ταμίας παύτηκε από τα καθήκοντά του τον Οκτώβριο του 2012 με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου