ΤΟΠΙΚΑ

Στις φυλακές Βόλου δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

στις-φυλακές-βόλου-δύο-βουλευτές-του-σ-147399

Ξενάγηση και συνάντηση των Αλ. Μεϊκόπουλου και Μ. Μπαλλή στο Ε.Κ.Κ.Ν.

Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου συναντήθηκαν χθες με τον διευθυντή των φυλακών, τους εξωτερικούς φρουρούς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής.

Σε μία συνάντηση εφ’ όλης της ύλης οι δύο βουλευτές ενημερώθηκαν για κτιριακές βελτιώσεις και συντηρήσεις που χρειάζονται στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ από την ατζέντα της συνάντησης δεν απουσίασαν τα αιτήματα των εξωτερικών φρουρών.

Οι εξωτερικοί φρουροί εξήγησαν αναλυτικά όλα όσα απαιτείται να αλλάξουν με τη βαθμολογική τους εξέλιξη και τις μετατάξεις, καθώς και με τα εμπόδια που θέτει το οργανόγραμμα κατατάσσοντας τους όλους στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ας έχουν οι περισσότεροι πανεπιστημιακή.
Το μισθολόγιο, οι μετατάξεις, καθώς και το ζητήματα με το ανθυγιεινό επίδομα είναι ακόμη μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν στη συνάντηση.

Οι βουλευτές τους απάντησαν ότι -με βάση και υπόμνημα που έχουν λάβει-έχουν ήδη προωθήσει και θα επαναθέσουν τα αιτήματα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία, τα ζητήματα που απασχολούν τους εξωτερικούς φρουρούς αναμένεται να επιλυθούν μέσα από το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Της συζήτησης προηγήθηκε ξενάγηση στους χώρους των φυλακών από τον διευθυντή του Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου. Πλέον στις φυλακές βρίσκονται 44 έγκλειστοι, ενώ οι δύο βουλευτές πέρα από την αποσυμφόρηση κατέγραψαν το σπουδαίο έργο που παράγεται στο σωφρονιστικό κατάστημα, μέσω του σχολείου και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Ντουλάπες έτοιμες να παράσχουν είδη υγιεινής, ρουχισμό και παπούτσια σε κάθε νέο κρατούμενο, άψογο συσσίτιο, ζεστό νερό, δορυφορική τηλεόραση για να μη χάνουν την επαφή τους με την πατρίδα τους, είναι ορισμένα από όσα εντυπωσίασαν μαζί με τη μόρφωση που παρέχεται στους φυλακισμένους.

Σχετικά με τις κτιριακές παρεμβάσεις και συντηρήσεις, οι δύο βουλευτές ενημέρωσαν ότι θα ζητηθεί άμεσα από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μεταβεί μηχανικός για να εκτιμήσει το κόστος των εργασιών που απαιτούνται και να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου