ΤΟΠΙΚΑ

Καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο

καλύτερες-επιδόσεις-στο-σχολείο-14725

Τα παιδιά των οποίων η διατροφή είναι ισορροπημένη και υγιεινή και των οποίων η συμμετοχή σε φυσική δραστηριότητα είναι υψηλή, τείνουν να έχουν καλύτερες γνωστικές και ακαδημαϊκές επιδόσεις, τονίστηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ) στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το περιβάλλον για την αειφορία» με τίτλο : «Περιβάλλον και παιδική διατροφή».

Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανθρωποοικολογίας και Αγροτικής Οικονομίας , του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας , του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών και το Κ.Π.Ε Αρναίας.

Παράλληλα διευκρινιστικέ ότι μέσα από μελέτες ο παράγοντας «παχυσαρκία» επηρεάζει αρνητικά τις ακαδημαϊκές επιδόσεις παιδιών και εφήβων.

Ο κ. Βασίλης Ιωάννης, δάσκαλος και υποψήφιος διδάκτορας αναφερόμενος στην παιδική διατροφή τόνισε ότι έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά των οποίων η διατροφή είναι ισορροπημένη και υγιεινή και των οποίων η συμμετοχή σε φυσική δραστηριότητα είναι υψηλή, τείνουν να έχουν καλύτερες γνωστικές και ακαδημαϊκές επιδόσεις ενώ σύμφωνα με άλλες μελέτες φαίνεται ο παράγοντας παχυσαρκία επηρεάζει αρνητικά τις ακαδημαϊκές επιδόσεις παιδιών και εφήβων.

Από την πλευρά της η κ. Γραμματή Μακέλη, υπεύθυνη του Κ.Π.Ε.Μ τόνισε ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν να «μειώσουν » τις «μικρές σκηνές ομηρίας» σχετικά με το φαγητό που εκτυλίσσονται στο καθημερινό τραπέζι της οικογένεια, ενημερώνοντας με νέα ακούσματα το κοινό και ξεκινώντας από τη διατροφή των παιδιών.

Για τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο των γονέων στην παιδική διατροφή αναφέρθηκε η κ.Βασιλική Κωσταρέλλη, επίκουρη καθηγήτρια Χαροκοπείου Πανεπιστημίου που επεσήμανε πως μελέτες έδειξαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών στη χώρα μας δεν καταναλώνει την ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα φρούτων και λαχανικών και δεν ακολουθεί το Μεσογειακό πρότυπο διατροφής ενώ τα επίπεδα της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Αθηνά Τσιργή

ΦΩΤΟ:Ηλίας Καράτσαλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου