ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση αποδιοργανώνει τον ΕΦΚΑ

κ-παπανάτσιου-η-κυβέρνηση-αποδιοργαν-147121

Κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή αναφορικά με τον νέο ΕΦΚΑ ασκεί η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η κ. Παπανάτσιου σε δήλωσή της υπογραμμίζει: «Το σχέδιο αποδόμησης του ΕΦΚΑ έχει ξεκινήσει από την αρχή της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ με την άρνησή της να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων του προγράμματος των νέων επιστημόνων που προσλήφθηκαν για τη γρηγορότερη απονομή συντάξεων. Συνεχίστηκε με την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του, τη συστηματική υποστελέχωση και την απαξίωση των ήδη εργαζομένων ακόμα και μέσω δημοσίων τοποθετήσεων των αρμοδίων υπουργών. Τέλος, η πολλά υποσχόμενη προσπάθεια επιβολής του ιδιωτικού τομέα στον φορέα,με την ανάθεση έκδοσης συντάξεων σε ιδιώτες και επιβάρυνση των ενδιαφερομένωνκατέληξε σε φιάσκο.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια αποδόμησης, σήμερα η κυβέρνηση νομοθετεί τον κομματικό διορισμό στον ΕΦΚΑ «manager» με υπέρογκες αμοιβές καταργώντας φυσικά τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και οποιαδήποτε έννοια διαφάνειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα της Κυβέρνησης ΝΔ, αμοιβές στα «golden boys» και όχι αύξηση του κατώτατου μισθού!Παράλληλα προγραμματίζει την κατ’ εξαίρεση αναθέσεις για συμβάσεις προμηθειών εκατομμυρίων ευρώ και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ. Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία έχει αποτύχει!

Ιδιωτικοποιήσεις παντούχωρίς στρατηγικό σχεδιασμό μόνο για την εξυπηρέτηση κομματικών στελεχών και φίλων. Ανάπτυξη για την κοινωνία πουθενά. Ένας ακόμη λόγος για να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται η σημερινή κυβέρνηση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου