ΤΟΠΙΚΑ

«Ξεχασμένα» από συντηρήσεις σχολεία

ξεχασμένα-από-συντηρήσεις-σχολεία-147094

Καταγγέλλει το ΚΚΕ και επικρίνει το Δήμο Βόλου παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία

Σημαντικές ελλείψεις στη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των χώρων υγιεινής καταγγέλλει στις σχολικές μονάδες στο Δήμο Βόλου, το ΚΚΕ, παρουσιάζοντας μάλιστα αναλυτικά στοιχεία για συγκεκριμένα συγκροτήματα.

Οπως υποστηρίζει η κομματική οργάνωση σε σύνολο 184 σχολικών μονάδων ελάχιστες είναι αυτές στις οποίες γίνονται εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμών ενώ αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των ελλείψεων το γεγονός ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου, που αντιμετωπίζει σοβαρές απώλειες σε προσωπικό χρηματοδοτήθηκε το 2014 μόνο με 105.000 €, ποσό μειωμένο κατά 60% σε σχέση με τις δαπάνες του 2013 (255.000 €), ενώ τα χρήματα που έχουν δοθεί για κάποιες παρεμβάσεις (180.000 €) δεν επαρκούν παρά για σχολεία που μετρούνται στα δάκτυλα του χεριού.

Κάνοντας ειδική αναφορά ανά σχολείο το ΚΚΕ, κάνει μνεία σε σχολικές μονάδες όπως τα ΕΠΑΛ στη Ν. Ιωνία και Φυτόκο που απαιτούν σημαντικές επισκευές και συντηρήσεις, ενώ σε πολλά σχολεία δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα για ελαιοχρωματισμό, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά κυρίως για λόγους υγιεινής και ασφάλειας. Παντελώς ελλιπής είναι και ο αντισεισμικός έλεγχος με κατάλληλες μεθόδους (όχι μόνο δια γυμνού οφθαλμού), ιδιαίτερα σε κτίρια που μετρούν πολλές δεκαετίες στο σκελετό τους και λόγω το ότι έχουν κατασκευαστεί με παλαιούς αντισεισμικούς κανονισμούς και λόγω των διαβρώσεων που έχουν υποστεί από την ελλιπή συντήρησή τους. Το τραγικό τοπίο -σύμφωνα με το ΚΚΕ- έρχεται να συμπληρώσει η κατάσταση στα νηπιαγωγεία, από τα οποία 11 παραμένουν σε μισθωμένα ακατάλληλα κτίρια, που όχι απλά δε διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης των νηπίων, αλλά εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των νηπίων και οι προκατασκευασμένες αίθουσες στις αυλές δημοτικών σχολείων όπως στις Αλυκές, στα Αλιβέρι και στη Ν. Ιωνία.

«Το πενταετές πρόγραμμα που με τυμπανοκρουσίες προέβαλε η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έλυνε το πρόβλημα, αφού τελικά εκτός από μετακινήσεις σχολικών μονάδων, ουσιαστικά προγραμματίστηκε η ανέγερση μόνο ενός νηπιαγωγείου, ενώ εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια η κατασκευή τριών διδακτηρίων για δημοτικά σχολεία (27ο Δ.Σ. Βόλου, 9ο και 10ο Δ.Σ. Ν. Ι.)» καταλήγει το ΚΚΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου