ΤΟΠΙΚΑ

Εστησαν απάτη σε βάρος εξαρτημένων στα Λεχώνια

εστησαν-απάτη-σε-βάρος-εξαρτημένων-στ-146890

Επιτήδειοι έστησαν κομπίνα σε βάρος ταλαιπωρημένων οικογενειών χρηστών- Μεγάλη κίνηση σε μεζονέτα στα Λεχώνια κίνησε υποψίες

Κομπίνα με λειτουργία παράνομου κέντρου απεξάρτησης από ναρκωτικά έστησαν τέσσερις ημεδαποί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες προκειμένου να βγάζουν εύκολο κέρδος. Εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την αγωνία ταλαιπωρημένων οικογενειών που βιώνουν με τον εφιάλτη λειτούργησαν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και προϋποθέσεις κέντρο απεξάρτησης σε μεζονέτα που νοίκιασαν στα Λεχώνια.

Χρήστες ναρκωτικών ουσιών που προσπαθούσαν να βγουν από τον βούρκο επισκέπτονταν την υποτιθέμενη μονάδα, για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα πληρώνοντας αδρά αμοιβή, ώσπου η πληροφορία έφθασε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης έκαναν χθες το πρωί «ντου» στην υποτιθέμενη δομή και προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αστυνομία συνελήφθησαν δύο Βολιώτες, ένας άνδρας ηλικίας 48 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 40 ετών και δύο ακόμη ημεδαποί, από άλλες πόλεις, έναν άνδρας ηλικίας 36 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 39 ετών.

Εναντίον τους οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Επίσης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμη έναν ημεδαπό, ηλικίας 40 ετών, που βρήκαν κατά την έφοδο, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ηρωίνη βάρους 0,79 γραμμαρίων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στη μεζονέτα κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας βρέθηκαν και άλλα άτομα που υποτίθεται έκαναν αγώνα για να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν και σήμερα θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνέχιζε έως αργά χθες το βράδυ τις ανακρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν οι επιτήδειοι, οι οποίοι είναι άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα λειτουργούσαν το παράνομο κέντρο και με τι αντίτιμο.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας αναμένεται να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση σήμερα.

Επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται η παράνομη λειτουργία κέντρου απεξάρτησης ναρκωτικών στον νομό. Ανάλογη υπόθεση απασχόλησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου το 2017.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου