ΤΟΠΙΚΑ

Κατάληψη του κτιρίου του ΕΦΚΑ στον Βόλο

κατάληψη-του-κτιρίου-του-εφκα-στον-βόλ-146313

Συμβολική κατάληψη του κτιρίου του ΕΦΚΑ στον Βόλο, από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί, πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΦΚΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη καθαριότητας στο κεντρικό κτίριο στην οδό Παπαδιαμάντη με Ξενοφώντος, καθώς και στις υπηρεσίες του ΚΕΠΑ στη Νέα Ιωνία. Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων πρώην ΙΚΑ, που εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της προς τη Διοίκηση του ΕΚΦΑ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και στο υποκατάστημα του Βόλου, σχετικά με την καθαριότητα των κτιρίων του Ενιαίου Φορέα.

Από την αρχή του νέου έτους έχουν λήξει οι συμβάσεις με τα συνεργεία καθαρισμού των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα οι χώροι να μην καθαρίζονται.

«Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ δέχονται καθημερινά τεράστιο όγκο κοινού προς εξυπηρέτηση, και αυτό το γεγονός από τη μία μεγεθύνει το πρόβλημα, ενώ από την άλλη εκθέτει εκτός από τους συναδέλφους και τους συναλλασσόμενους σε ευνόητους κινδύνους.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να επιλύσει άμεσα το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Υπηρεσίας μας. Πρόκειται πρώτιστα για θέμα Δημόσιας Υγείας διότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τόσο των συναδέλφων, όσο και των συναλλασσομένων, αλλά αποτελεί και προσβολή για τη δημόσια εικόνα του Ενιαίου Φορέα», τονίζεται μεταξύ άλλων από την Ομοσπονδία.

Ανάλογη διαμαρτυρία πριν από λίγες μέρες είχε γίνει και από τον τοπικό σύλλογο, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί λύση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου