ΤΟΠΙΚΑ

Ζούγκλα ο Βόλος ~ Νυχθημερόν κυκλοφοριακό χάος

ζούγκλα-ο-βόλος-νυχθημερόν-κυκλοφορι-14610

Τη γάτα με το ποντίκι παίζει η Τροχαία με οδηγούς που κινούνται στο κέντρο

Ζούγκλα θυμίζει το κέντρο του Βόλου τις τελευταίες ημέρες, οπότε και η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους είναι αυξημένη λόγω γιορτών. Τα δώρα για το βαφτιστήρι, έφεραν κίνηση στην εμπορική αγορά και κατ’ επέκταση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που ιδίως τις ώρες αιχμής είναι απροσπέλαστοι.

Την ίδια ώρα που συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας δίνουν τη «μάχη» για την απελευθέρωση των πεζοδρόμων από σταθμευμένα δίκυκλα, αυτοκίνητα που αποκλείουν ράμπες, αλλά και φορτηγά που συνεχίζουν τις προμήθειες καταστημάτων κατά παράβαση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης, δύναμη της Τροχαίας βρίσκεται σε κεντρικούς οδικούς άξονες, με έμφαση τη Δημητριάδος και την Ιάσονος για να βάλει σε τάξη την κυκλοφορία.

Το μποτιλιάρισμα παρατηρείται κυρίως τις πρωινές ώρες και σε τμήματα της οδού Ιάσονος, από Ιωλκού και προς τα «Κύματα», της οδού Ιάσονος από το ύψος της Γκλαβάνη έως και την Κοραή, αλλά και σε Κ. Καρτάλη και Ιωλκού, κυρίως κάτω από το ύψος της Ανθίμου Γαζή.

Παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και αυτοκίνητα που σταματούν με αλάρμ «διπλοπαρκάροντας» προκαλούν το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Κεντρικοί δρόμοι ουσιαστικά απομένουν με μία λωρίδα κυκλοφορίας λόγω των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων, ενώ οι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν ακόμη και σλάλομ ανάμεσα στα σταματημένα οχήματα ένθεν και ένθεν του δρόμου.

Μία επίσκεψη στο ΑΤΜ, ένας καφές στο χέρι ή μια γρήγορη αγορά…. μποτιλιάρουν την υπόλοιπη κίνηση.

Πρόβλημα προκαλείται και από φορτηγάκια που σταματούν στην άκρη του δρόμου για να κάνουν παράδοση προϊόντων σε καταστήματα, σε ώρα αιχμής, παραβιάζοντας το ωράριο φορτοεκφόρτωσης.

Τροχονόμοι αναγκάζονται να παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με τους οδηγούς που συμμορφώνονται προσωρινά απομακρύνοντας τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητά τους από τους δρόμους, αλλά επιστρέφουν μόλις φύγει η Τροχαία από το σημείο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου