ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις αιτήσεις για τη θέση του Διοικητή στο «Αχιλλοπούλειο»

τρεις-αιτήσεις-για-τη-θέση-του-διοικητ-145917

Μέχρι αύριο στις 3 μ.μ. έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων όσοι ενδιαφέρονται για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία παραμένει κενή μετά την παραίτηση του κ. Κων. Καραμπάτσα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ίδια προθεσμία ισχύει φυσικά και για την υποβολή αιτήσεων σε άλλες υγειονομικές δομές του ΕΣΥ που έχουν μείνει χωρίς Διοίκηση, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και άλλα Νομαρχιακά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στη Θεσσαλία και τη Στ. Ελλάδα που υπάγονται στην 5η ΥΠΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου έχουν κατατεθεί τρεις αιτήσεις στην 5η ΥΠΕ, αλλά καθώς η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα σε υποψήφιους από άλλες ΥΠΕ να υποβάλλουν αιτήματα για όποια κενή θέση ενδιαφέρονται, η τελική λίστα θα διαμορφωθεί στο Υπουργείο Υγείας όπου θα αποσταλούν από τις ΥΠΕ όλα τα αιτήματα διορισμού.

Το ενδιαφέρον είναι πιθανόν να αυξηθεί, καθώς πλησιάζει η αυριανή εκπνοή της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Αντίθετα με το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, το ενδιαφέρον για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπως και το Νομαρχιακό Λάρισας που υπάγονται σε ενιαία Διοίκηση, είναι ανύπαρκτο καθώς μέχρι και την Παρασκευή δεν είχε υποβληθεί αίτηση στην 5η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, το απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι το Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ.

Τα προσόντα που θα συνεκτιμηθούν είναι μεταξύ άλλων διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά, μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική μονάδων υγείας ή άλλος συναφής τίτλος σπουδών στη διοίκηση και τα οικονομικά. Επίσης, τίτλοι σπουδών στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού, εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας, προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα επί 5ετία τουλάχιστον, ή σχέση με τους Οργανισμούς Υγείας ως επαγγελματίας για μια 10ετία τουλάχιστον κ.α.

Το ζήτημα πάντως είναι πότε θα διορισθούν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων, καθώς θα ακολουθήσει η διαδικασία της αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή. Μέχρι όμως να διορισθούν οι νέοι διοικητές, να ενημερωθούν για τα διαδικαστικά των νοσοκομείων, θα περάσει όπως φαίνεται αρκετός χρόνος.

Και μέχρι τότε τα νοσοκομεία θα διοικούνται προσωρινά από τους Αναπληρωτές Διοικητές ή από τους διευθυντές των ιατρικών υπηρεσιών.

Το Νοσοκομείο Βόλου διοικείται από το Σεπτέμβριο, από τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Χαρ. Μπαλή, ο οποίος κρίθηκε ικανός στην αξιολόγηση που έγινε τον περασμένο μήνα και διατηρήθηκε στη θέση του Αναπληρωτή, ασκώντας χρέη Διοικητή μέχρι την τοποθέτηση νέου Διοικητή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου