ΤΟΠΙΚΑ

Προσφορά δωρεάν 1.400 βιβλίων για τις σχολικές βιβλιοθήκες

προσφορά-δωρεάν-1-400-βιβλίων-για-τις-σχολ-145825

Περισσότερα από 1.400 βιβλία για τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών παραχώρησε δωρεάν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Τα βιβλία παραχωρήθηκαν στους προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.κ. Γιάννη Πολύζο και Χαράλαμπο Σταχτέα κατά την συνάντησή τους με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία του νομού.

Συγκεκριμένα παραχωρήθηκαν 823 βιβλία για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 523 για την πρωτοβάθμια με τίτλο, «Σύγχρονη εκπαίδευση και ολοκαύτωμα-Για να μη χαθεί ο άνθρωπος» σε συνεργασία με την Ισραηλίτικη Κοινότητα Βόλου, «Λεύκωμα για το ολοκαύτωμα-Η αφήγηση του ολοκαυτώματος μέσα από την τέχνη και την τοπική ιστορία» σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, την Ισραηλίτικη Κοινότητα Βόλου και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, 24ο Δελτίο Φιλάρχαιου Εταιρείας Όθρυς «Οι απελευθερωτικοί αγώνες της περιοχής Αλμυρού» σε επιμέλεια Βίκτωρος Κοντονάτσιου και «Γη της Ιωνίας βιβλίο-μουσικό άλμπουμ»,των Ανδρέα Κατσιγιάννη και Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «ΙΩΝΕΣ».

Εκτός από τα παραπάνω βιβλία δίδονται και οι ειδικές εκδόσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων «Οι αυτοφυείς ορχιδέες του Β. Πηλίου» και τα «Χίλια πρόσωπα της Λίμνης Κάρλας».

«Προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να βοηθήσουμε στην έκδοση βιβλίων και στη συνέχεια αυτά να βρεθούν στις βιβλιοθήκες των σχολείων και στα χέρια των μαθητών. Πιστεύω ότι μέσα στην αξιακή κρίση που περνάμε έχει μεγάλη σπουδαιότητα και σημαίνουσα αξία να υπάρχουνε βιβλία που να συνοδεύουν τα παιδιά μας. Να τα απομακρύνουν από τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας που τους απορροφούνε όλο το χρόνο, ώστε να έχουν την επαφή με αυτό τον θησαυρό της γνώσης που λέγεται βιβλίο», τόνισε σχετικά η αντιπεριφερειάρχης. Με τη σειρά τους, οι κ.κ. Γιάννης Πολύζος και Χαράλαμπος Σταχτέας τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικό αυτά τα βιβλία να τοποθετηθούν στις σχολικές βιβλιοθήκες και ευχαρίστησαν την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου