ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική συνάντηση εργασίας στο Νοσοκομείο Βόλου

ενημερωτική-συνάντηση-εργασίας-στο-ν-145533

Toν διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, Γιάννη Nτόκο, επισκέφθηκαν στελέχη της ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ (Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών), προκειμένου να εξετάσουν την δυνατότητα ένταξης του νοσηλευτικού ιδρύματος στο σύστημα στο Ελληνικό Δίκτυο Διαγνωστικών Ομοιογενών Ομάδων (DRG).

Το σύστημα DRG είναι ένα σύστημα κατηγοριοποίησης ασθενών που βασίζεται στη συστηματική συλλογή εγκύρων και αξιόπιστων δεδομένων κατά την έξοδο των ασθενών από το νοσοκομείο, με σκοπό την ταξινόμησή τους σε διαχειρίσιμο αριθμό κατηγοριών περιστατικών, οι οποίες είναι ιατρικά ουσιώδεις και ομοιογενείς και προσομοιάζουν σε επίπεδο χρήσης πόρων.

Όπως ενημερώνει η διοίκηση του Αχιλλοπούλειου, το Νοσοκομείο Βόλου έχει επιλεγεί μεταξύ των πρώτων οκτώ νοσηλευτηρίων για την ένταξή του στο σύστημα αυτό.

Η διοίκηση εκτιμά πως θα προκύψουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και οφέλη, όπως ενίσχυση με οικονομικούς πόρους, εξοπλισμό κλπ.

Από την πλευρά της ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ, στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Π.Μεσσαρόπουλος,πρόεδρος, ο κ. Χαρ.Πλατής, διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Κ. Χαλκιάς, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., η κ. Π. Σιδέρη, διευθύντρια Πληροφορικής και ο κ. Κ. Τζουτζουράκης, σύμβουλος Διοίκησης.

Από την πλευρά του νοσοκομείου σε πρώτη φάση παρέστησαν οι Η. Καραμέτος, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Γ. Κουτρούμπας, διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Κατερίνα Χαρανά, διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Κ. Γκίζας, υποδιευθυντής Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας και Κ. Γούναρης, προϊστάμενος τμήματος Πληροφορικής.

Στη συνέχεια για το σύστημα ενημερώθηκαν επίσης η διευθύντρια της ΜΕΘ Αντιγόνη Καραθάνου, ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα Γ. Μουλάς, ο διευθυντής των Κλινικών covid Χαρ. Μάνδρος κλπ., οι υποδιευθύντριες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μάγδα Σελαμανίδου και Χρυσάνθη Κορώνη , η προϊσταμένη του τμήματος Κίνησης ασθενών Λεμονιά Πατρώνη, μαζί με τα στελέχη του λογιστηρίου Ασθενών Ελένη Βλάχου, Λίντα Σαρδέλη, Χαρά Γκούμα, Νίκη Σαρρή, καθώς επίσης και αρκετά άλλα στελέχη της Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Διοικητικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τα στελέχη της ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου