ΤΟΠΙΚΑ

Κατάργηση της πλαστικής σακούλας και στο δήμο Βόλου

κατάργηση-της-πλαστικής-σακούλας-και-144594

Πρόταση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λαΐνα σύμφωνα με το παράδειγμα της Αλοννήσου Πρόταση για την κατάργηση της χρήσης πλαστικής σακούλας στο δήμο Βόλου, στα πρότυπα του δήμου Αλοννήσου, καταθέτει στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Λαΐνας.

Σύμφωνα με τον κ. Λαΐνα, το Επιμελητήριο Μαγνησίας μοίρασε ανακυκλώσιμες τσάντες που διανεμήθηκαν στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Μοιράστηκαν 6.000 χάρτινες τσάντες δυο μεγεθών. Οι επιχειρηματίες που τις παρέλαβαν εξεπλάγησαν ευχάριστα από την πρωτοβουλία αυτή του επιμελητήριου.

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την πρωτοβουλία και δεδομένου ότι το προηγούμενο καλοκαίρι το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου πήρε απόφαση να καταργηθούν όλες οι πλαστικές σακούλες που κυκλοφορούν στο νησί ζητώ να πράξουμε κι εμείς το ίδιο σε επίπεδο δήμου Βόλου και να καταργήσουμε οτιδήποτε πλαστικό προϊόν δεν είναι απαραίτητο», αναφέρει ο κ. Λαΐνας.

Ο ίδιος αναφέρεται στην ανάγκη αντικατάστασης του πλαστικού με χάρτινες και πάνινες σακούλες και άλλες συσκευασίες για την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως του θαλάσσιου, δεδομένου ότι το πλαστικό χρειάζεται 100 χρόνια για να αποσυντεθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου