ΤΟΠΙΚΑ

Σε περιορισμό ανήλικοι για ληστεία

σε-περιορισμό-ανήλικοι-για-ληστεία-14453

Περιορισμό σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων αποφάσισε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου για τους δύο 17χρονους τρόφιμους του Ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, που τον περασμένο Ιανουάριο επιτέθηκαν σε 49χρονη στον Βόλο και προκειμένου να της αποσπάσουν την τσάντα, που φορούσε χιαστί, δεν δίστασαν να της επιτεθούν.

Οι ανήλικοι δικάστηκαν χθες για ληστεία από κοινού και για πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης. Για την πρώτη πράξη τους επιβλήθηκε περιορισμός σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων για έξι χρόνια και το πιθανότερο είναι να οδηγηθούν στον Αυλώνα και για τη δεύτερη πράξη τους έγινε επίπληξη.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι χωρίς αναστολή. Οι δύο νεαροί, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι από την απολογία τους στον ανακριτή Βόλου μετά τη σύλληψή τους, έχουν αναγνωριστεί από την παθούσα.

Στη δίκη ο ένας παραδέχτηκε την πράξη του και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι τη διέπραξε με άλλο άτομο και όχι με τον συγκατηγορούμενό του και ο δεύτερος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή.

Απολογούμενοι δεν ζήτησαν «συγγνώμη» για τις πράξεις τους, ούτε φάνηκαν μετανιωμένοι. Παρακάλεσαν μόνο το δικαστήριο να μην πάνε φυλακή και είπαν ότι στο εξής θα είναι καλά παιδιά.

Οι ανήλικοι επιτέθηκαν στη 49χρονη στον Βόλο στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου βραδινή ώρα. Η παθούσα επέστρεφε από την εργασία της στο σπίτι, όταν αισθάνθηκε να την αρπάζουν από τον σβέρκο.

Οι 17χρονοι την έριξαν στο οδόστρωμα και στη συνέχεια την έσερναν στον δρόμο με την τσάντα, που φορούσε χιαστί. Οταν τελικά κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να της πάρουν την τσάντα, της άρπαξαν το κινητό που είχε στα χέρια της και τράπηκαν σε φυγή.

Ομως, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία και συνελήφθησαν.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή μετά την απολογία τους είχαν κριθεί προφυλακιστέοι. Δεν υπάρχει άλλο αναμορφωτικό μέτρο να τους επιβληθεί. Διέπραξαν αδίκημα που ενέχει βία σε βαθμό κακουργήματος, δεν πάσχουν από πρόβλημα ψυχικής υγείας και διέπραξαν τη ληστεία, ενώ τους είχε επιβληθεί ήδη το αναμορφωτικό μέτρο διαμονής στο Ιδρυμα για πληθώρα διακεκριμένων κλοπών που είχαν διαπράξει ο καθένας ξεχωριστά στις πόλεις τους, στην Καλαμάτα και τη Ναύπακτο.

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο φιλοξενήθηκε στο Ιδρυμα, όταν δεν ανταποκρίθηκε στην κοινωφελή εργασία που του είχε επιβληθεί σε Υπηρεσία Δήμου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου