ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία Δ. Κολυνδρίνη με τον Πρόξενο της Γερμανίας

συνεργασία-δ-κολυνδρίνη-με-τον-πρόξεν-144264

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Walter Stechel, τον οποίο συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για τη Θεσσαλία κ. Παπαρίζος, είχε στο γραφείο της, στην Περιφερειακή Ενότητα, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Κολυνδρίνη ενημέρωσε μετά από σχετική ερώτηση του Πρόξενου κ. Stechel, για τις ζημιές που υπέστη ο Νομός Μαγνησίας από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας και τις προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την άμεση αποκατάσταση αυτών.

Ακολούθησε ενημέρωση του Γενικού Πρόξενου από την Αντιπεριφερειάρχη για τα μεγάλα έργα σε επίπεδο Μαγνησίας και Σποράδων που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης, είτε έχουν δρομολογηθεί να γίνουν και τα οποία θα συμβάλουν, τόσο στην καλύτερη καθημερινότητα των κατοίκων, όσο και στην προσέλκυση τουριστών και επενδυτών στη Νησιωτική και Ηπειρωτική Μαγνησία και έχουν να κάνουν με την Παιδεία, τον Τουρισμό, την Υγεία, τις επενδύσεις, τους αγρότες, το οδικό δίκτυο, το λιμάνι. Στη συζήτηση τονίστηκε επίσης, το ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη υπογράμμισε την καλή συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων με το Γερμανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης των συνεργασιών σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος, με γνώμονα την προσέλκυση τουριστών, επενδύσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Από την πλευρά του ο κ. Walter Stechel ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή, ευελπιστώντας σε μια εποικοδομητική συνεργασία στο μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου