ΤΟΠΙΚΑ

Πελάτης πλήρωσε τα ψώνια μάνας

πελάτης-πλήρωσε-τα-ψώνια-μάνας-14387

Σε περίοδο που η ακρίβεια «τσακίζει» τα νοικοκυριά, ολοένα περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμη και στην προμήθεια βασικών τροφίμων καθημερινά, η εικόνα μίας μητέρας να αδειάζει από τρόφιμα το καλάθι στο σούπερ μάρκετ, διότι δεν επαρκούσαν τα χρήματα, που είχε στο πορτοφόλι της, αποτελεί «γροθιά» στο στομάχι.

Αυτή τη «γροθιά» ένιωσε συμπολίτης χθες το πρωί σε τοπικό σούπερ μάρκετ, στη Νέα Ιωνία, όταν μαζί με άλλους πελάτες, που περίμεναν στην ουρά, βρέθηκε αντιμέτωπος με το σκηνικό.

Τότε ήταν που «μίλησε» η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά «έσπασε καρδιές», αφού τελικά η μητέρα έφυγε από το μάρκετ με γεμάτο το καλάθι, για να «στρωθεί» με αξιοπρέπεια το τραπέζι.

Το περιστατικό έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Μίλτο Μιχαηλίδη, διαχειριστή της σελίδας «Η Νέα Ιωνία της καρδιάς μας». Ο κ. Μιχαηλίδης ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Περιέγραψε το συμβάν με μοναδικό τρόπο και ευαισθησία, «γκρεμίζοντας» το fb, αφού δεκάδες χρήστες με σχόλιά τους από κάτω εκθειάζουν τον ανώνυμο συμπολίτη, που βοήθησε.

Οταν υπάρχει ανθρωπιά….

Η συμπολίτισσα μετέβη στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια των ημερών. Εφτασε στο ταμείο για να πληρώσει. Στο καλάθι της είχε τρόφιμα. Ο λογαριασμός όμως ήταν μεγαλύτερος από ό,τι είχε υπολογίσει. Ζήτησε «συγγνώμη» και άρχισε να αφαιρεί τρόφιμα. Τα μάγουλά της είχαν γίνει κόκκινα από αμηχανία. Ηρθε σε δύσκολη θέση. Και σαν από μηχανής θεός πελάτης του μάρκετ που περίμενε στην ουρά προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. Για να μην την κάνει να νιώσει άσχημα, προσποιήθηκε ότι βρήκε πεσμένο δίπλα της ένα 10ευρω, που πιθανότατα, όπως της είπε, έπεσε από το πορτοφόλι της. Ετσι τελικά πληρώθηκε ο λογαριασμός. Η μητέρα επέστρεψε στο σπίτι με όσα χρειαζόταν για να ταΐσει την οικογένειά της.

«Η ιστορία είναι αληθινή και θα μπορούσε να συμβεί στον καθέναν από εμάς», γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Μιχαηλίδης, εξιστορώντας το περιστατικό.

«Στην ουρά στο ταμείο του σούπερ μάρκετ η οθόνη δείχνει 26,80 €. «Αχ συγγνώμη ξέχασα την κάρτα, έχω μόνο 25 €, θα βγάλω κάτι».

Στο μικρό καρότσι δεν υπάρχουν περιττά. Βλέπω ψωμί, μακαρόνια, γάλα, ντομάτες, χαρτί υγείας. Οσοι βρίσκονται μόλις ένα μέτρο μακριά ντροπιάζονται. Το πρόσωπο μιας μαμάς στενόχωρο. Πρέπει να επιλέξει τι δεν θα πάρει για τα παιδιά της.

Εκεί μπροστά γίνομαι μάρτυρας της καλοσύνης ενός ανθρώπου.

«Συγγνώμη, σας έπεσε κάτι» λέει. Η κυρία εκπλήσσεται. Στο δάπεδο υπάρχουν 10 ευρώ. Ξέρει ότι δεν της ανήκουν. Το αγαπημένο βλέμμα του ανθρώπου την πείθει ότι πάει πολύ να πει ότι είναι δικό του. Δεν έχει επώνυμα ρούχα, αλλά δεν φορά κουρέλια. Δεν έχει μακιγιάζ, αλλά το πρόσωπό της αποπνέει μια γλυκύτητα. Ο κύριος σκύβει, σηκώνει τον λογαριασμό και λέει: «Μάλλον συνέβη όταν ανοίξατε την τσάντα σας». Mόλις το ακούει αυτό, μονομιάς μοιάζει με παιδί, είναι ευτυχισμένη. Πληρώνει και με χαμόγελο αισιοδοξίας και ευγνωμοσύνης του λέει «ευχαριστώ».

Eκείνος θα μπορούσε να πει «μην ανησυχείς, θα τα δώσω εγώ». Αντίθετα, επέλεξε να διατηρήσει την αξιοπρέπεια, τη δική του και της κυρίας. Καλημέρα Νέα Ιωνία.

Καλή Δύναμη σε όλους», καταλήγει η ανάρτηση.

Μάθημα ανθρωπιάς για όλους μας το παραπάνω συμβάν. Ελπίδα και προσμονή για ένα καλύτερο αύριο. Υπάρχουν άνθρωποι διαμάντια και είναι πολλοί, μα πάρα πολλοί. Και τώρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο λάμπουν εκτυφλωτικά και αποπνέουν αισιοδοξία. Οσο υπάρχουν άνθρωποι, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου