ΤΟΠΙΚΑ

Δάνειο για λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ θα αιτηθεί ο Δήμος Βόλου

δάνειο-για-λογαριασμό-της-δευαμβ-θα-αι-14352

Αίτημα για δανεισμό του Δήμου Βόλου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με το ποσό των 6.120.000€ για την οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να καλύψει λειτουργικές δαπάνες θα υποβάλλει ο Δήμος μετά από σχετική απόφαση που λήφθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία.

Το δάνειο θα αποπληρωθεί από την ΔΕΥΑΜΒ προς τον Δήμο με 72 μηνιαίες δόσεις, ποσού 85.000€ η κάθε μία.

Όπως είπε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο δανεισμός αυτός γίνεται βάσει Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Εσωτερικών για να καλυφθούν ανάγκες των ΔΕΥΑ, και μέχρι τώρα το 80% αυτών έχει αιτηθεί και οι περισσότερες δανειοδοτήσεις εγκρίθηκαν.

«Δεν είναι δάνειο είναι επιχορήγηση επιστρεπτέα ατόκως», επεσήμανε ο κ. Μπέος, και πρόσθεσε πως η ΔΕΥΑΜΒ λόγω της ΕΡΓΗΛ, δεν έχει λογαριασμό στην τράπεζα, οι καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν και οι προμηθευτές δεν μπορούν να πληρωθούν. «Αυτά τα λεφτά δεν μπορεί να τα αγγίξει η ΕΡΓΗΛ. Θα είναι καθαρά από ΚΑΠ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος Βόλου, τα χρήματα του δανείου θα παραμείνουν σε ειδικό κωδικό στον Δήμο Βόλου, μέχρι να ληφθεί απόφαση, εντός μηνός, για το μέλλον της ΔΕΥΑΜΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου