ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει τις πόρτες του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ανοίγει-τις-πόρτες-του-το-πανεπιστήμι-143491

Στο πλαίσιο της εβδομάδας «Ανοιχτές Θύρες» για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Ανοίγει τις πόρτες του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την υποδοχή των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού που θέλουν να έρθουν σε γνωριμία με το τοπικό ΑΕΙ. Οι «Ανοιχτές Θύρες» (Open Days), έχουν καταστεί πλέον θεσμός για το θεσσαλικό ίδρυμα. Φέτος θα πραγματοποιηθούν το πενθήμερο από 29 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου και στόχος είναι οι μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα και τις σπουδές σε όλα τα τμήματά του.

Το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα (ημερολόγιο και ωρολόγιο) των Ακαδημαϊκών Τμημάτων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στο FB του Π.Θ, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δοθεί έμφαση στην προβολή σύγχρονων επιστημονικών επιτευγμάτων, στη διαφήμιση των ερευνητικών προσπαθειών του ΠΘ, και στη μεθοδολογία διδασκαλίας και έρευνας στον ακαδημαϊκό χώρο διαμέσου επιδείξεων εκλαϊκευμένων πειραμάτων και σύντομων ελκυστικών διαλέξεων ως προς τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους στο Τμήμα Μορφωτικών Ανταλλαγών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24210 74709 και 2421074604.

Σ’ αυτή τη φάση τα ενδιαφερόμενα σχολεία πρέπει να δηλώσουν την πιθανή ημερομηνία συμμετοχής, τον αριθμό των επισκεπτών μαθητών, το/τα Ακαδημαϊκά Τμήματα που επιθυμούν να επισκεφθούν.

Θα τηρηθεί σειρά χρονολογικής προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία αποστολής του αιτήματος συμμετοχής και παράλληλα σειρά φθίνουσας προτεραιότητας σύμφωνα με την τάξη φοίτησης (προηγείται η Γ’ και Β’ Λυκείου)

Δείτε το βίντεο της περσινής διοργάνωσης (Ανοιχτές Θύρες 2015):

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου