ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι από 120 ηλικιωμένοι στο Γηροκομείο Βόλου

περισσότεροι-από-120-ηλικιωμένοι-στο-γηρ-143310

Το πολυεπίπεδο κοινωνικό έργο που αναπτύσσεται, υπογραμμίστηκε με αφορμή την προχθεσινή κοπή πίτας του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Ιδρύματος «Γηροκομείον Βόλου», τα οποία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με κοινό στόχο την καλύτερη δυνατή διαβίωση των 129 ηλικιωμένων και των δέκα απόρων και αστέγων που φιλοξενούνται.

Η προχθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του «Park», αποτέλεσε έκφραση τιμής στους συμπαραστάτες του Φιλανθρωπικού Σωματείου και την τοπική κοινωνία, η οποία έχει γίνει μια αγκαλιά για το Γηροκομείο.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου, Παύλος Πάνος, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι Φιλανθρωπικό Σωματείο και Γηροκομείο λειτουργούν ως ένα σώμα, προκειμένου να υποστηριχθεί και να διευρυνθεί το κοινό έργο. «Το έργο του Γηροκομείου είναι φιλανθρωπικό και γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και προσπαθούμε να προσφέρουμε το καλύτερο στους ηλικιωμένους και ταυτόχρονα στέγη σε όσους τη στερούνται», υπογράμμισε ο κ. Πάνος.

Ο ίδιος τόνισε, εξάλλου, ότι θα γίνει άνοιγμα και προς την περιοχή του Αλμυρού, προκειμένου να δοθεί στέγη σε άπορους, μοναχικούς ηλικιωμένους, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, που είναι ο βασικός αιμοδότης της προσπάθειας που καταβάλλεται. «Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε την τοπική κοινωνία για την εμπιστοσύνη και την στήριξή τους», είπε.

Η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κατερίνα Πάππα – Λέκκα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία του ιδρύματος, την παρουσία του φιλανθρωπικού σωματείου και την αντιμετώπιση και την αγάπη του κόσμου.

«Η αγάπη του κόσμου», είπε, «είναι που μας στηρίζει και αυτή είχαμε σαν αφορμή όταν ξεκινήσαμε αυτό το πολύ δύσκολο εγχείρημα, να δουλέψουμε ανιδιοτελώς όλοι, παίρνοντας χρόνο από την προσωπική μας ζωή, από τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αγάπη του κόσμου που έχει ιδρύσει το Γηροκομείο».

Η ίδια χαρακτήρισε «στολίδι για τον τόπο» το Γηροκομείο και επεσήμανε ότι «προσπαθούμε να στηρίξουμε όλο το προσωπικό και τους τροφίμους του Γηροκομείου και τα φιλοξενούμενα άτομα στο Ιδρυμα». Η κ. Λέκκα δεν παρέλειψε να εκφράσει ευχαριστίες «στον κόσμο που μας στηρίζει, για όλες τις προσπάθειες που κάνει με τις δωρεές, ακόμη και τις επισκέψεις στο ίδρυμα, και θα ήθελα να παρακαλέσω ο καθένας να γίνει κοινωνός της προσπάθειας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου