ΤΟΠΙΚΑ

Κοιμόταν σε πεζοδρόμιο στην οδό Δημητριάδος

κοιμόταν-σε-πεζοδρόμιο-στην-οδό-δημητ-14310

Ωρα μία περίπου χθες το μεσημέρι, στον πιο κεντρικό δρόμο του Βόλου, στη λεωφόρο Δημητριάδος. Ενας ηλικιωμένος άνδρας κοιμάται στο πεζοδρόμιο, μπροστά από τα κατεβασμένα ρολά πρώην τραπεζικού υποκαταστήματος.

Κουλουριασμένος στην άκρη του πεζοδρομίου, με την πλάτη προς το κλειστό κατάστημα, έχει βάλει το χέρι του για μαξιλάρι και μπροστά του έχει τον μπόγο με τα λιγοστά υπάρχοντά του. Εμφανώς ταλαιπωρημένος, δεν φαίνεται να ενοχλείται από τον θόρυβο της κίνησης, από τους ανθρώπους που κυκλοφορούν δίπλα του, από τα… «αδιάκριτα» βλέμματα. Η εικόνα του παραπέμπει σε ταλαιπωρημένο, όχι μόνο από τα χρόνια, αλλά και από τη ζωή, άνθρωπο. Τα ρούχα και τα παπούτσια του, πολυκαιρισμένα.

Περαστικοί από το σημείο συγκλονίζονται από την εικόνα του ηλικιωμένου, που φαίνεται αβοήθητος. Ενημερώνουν τον Δήμο Βόλου και γίνεται ολόκληρη κινητοποίηση για να βοηθηθεί ο άτυχος ηλικιωμένος.

Δημότης τηλεφώνησε στη Δημοτική Αστυνομία Βόλου. Αμεσα, με εντολή της αντιδημάρχου, Νατάσσας Μορφογιάννη, υπάλληλοι της υπηρεσίας έσπευσαν στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Τοπάλη και διαπίστωσαν ότι όντως πρόκειται για ηλικιωμένο, που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο.

Μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Αποστόλης Ζαρκάδας – Βεργής και στη συνέχεια η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη. Με εντολή της κ. Χάλαρη έσπευσε στο σημείο κοινωνική λειτουργός.

Προσέγγισε τον ηλικιωμένο, τον ξύπνησε και τον ρώτησε αν χρειάζεται βοήθεια. Ο ίδιος φέρεται να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, δήλωσε όμως ότι έχει οικογενειακό περιβάλλον σε χωριό του Πηλίου, ότι δεν είναι άστεγος και ότι δεν χρειάζεται βοήθεια.

Ωστόσο, η κοινωνική λειτουργός κάλεσε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του ηλικιωμένου στο Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες. Από την κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου αναμένεται να ενημερωθεί η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ για την πορεία της υγείας του ανθρώπου και για το αν χρειάζεται βοήθεια σε κάποιο επίπεδο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου