ΤΟΠΙΚΑ

Γάμοι στη δίνη του κορονοϊού ~ Ερωτήματα από ζευγάρια στο Ληξιαρχείο Βόλου

γάμοι-στη-δίνη-του-κορονοϊού-ερωτήματ-142595

Δύο τελετές, που θα γίνονταν στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, αναβλήθηκαν για αργότερα

Η απειλή που συνιστά ο νέος κορονοϊός και έχει θέσει σε… καραντίνα τον πληθυσμό όχι μόνο στον Βόλο και την Ελλάδα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, δεν πτοεί νέα ζευγάρια, που θέλουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Στο Ληξιαρχείο Βόλου, που λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και μόνο για την εξυπηρέτηση επειγουσών καταστάσεων, τα τηλέφωνα που χτυπούν είναι συχνά από νέους που ρωτούν αν επιτρέπεται η τέλεση πολιτικών γάμων.

Νέοι, που θέλουν να ενώσουν τις ζωές τους, δεν φαίνεται να πτοούνται από τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν. Δεν τους απασχολεί ότι οι τελετές θα πρέπει να είναι σε πολύ κλειστό κύκλο, το ανώτερο των δέκα ατόμων, ούτε αν χρειαστεί να φωτογραφηθούν για την ομορφότερη ημέρα της ζωής τους με προστατευτικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης. Ούτε καν ότι δεν θα μπορέσουν λόγω των απαγορεύσεων που ισχύουν να κάνουν γλέντι μετά τον γάμο ή ταξίδι του μέλιτος.

«Ενδιαφέρον υπάρχει ακόμη κι αυτή την περίοδο που ισχύουν αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο εμείς τους ενημερώνουμε ότι δεν τελούμε πολιτικούς γάμους έως τέλος Απριλίου στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Βόλου Τάσος Μπατζιάκας.

Πέραν όσων… αψηφούν τον κορονοϊό και θέλουν να κάνουν το ξεκίνημα της κοινής τους ζωής ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες, υπάρχουν και όσοι είχαν προγραμματίσει τον πολιτικό γάμο τους και χρειάστηκε να τον αναβάλουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μπατζιάκα υπάρχουν δύο τέτοιες περιπτώσεις ζευγαριών που θα ενώνονταν με τα δεσμά του γάμου στο πρώτο δεκαήμερο το Απριλίου, ειδοποιήθηκαν όμως από τις δημοτικές υπηρεσίες ότι οι γάμοι δεν θα τελεστούν τουλάχιστον έως τέλος Απριλίου.

Το ένα ζευγάρι διαμένει στον Βόλο, το άλλο όμως έχει μεταναστεύσει στη Γερμανία και θα ερχόταν στην πόλη αποκλειστικά για να παντρευτεί στον τόπο καταγωγής του. Τα σχέδια πήραν αναβολή μέχρι νεωτέρας…

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου