ΤΟΠΙΚΑ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι καθηγητές

σε-αγωνιστική-ετοιμότητα-οι-καθηγητέ-142571

Θα συμμετέχουν στην απεργία για το ασφαλιστικό στις 4 Φεβρουαρίου

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι καθηγητές της Μαγνησίας, ετοιμάζονται για την πρώτη, για το νέο έτος, κινητοποίηση με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό. Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προγραμματίζεται σειρά δράσεων τις επόμενες ημέρες. Κορύφωση θα αποτελέσει η 4η Φεβρουαρίου, οπότε και οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας τους με τους συναδέλφους τους στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ.

«Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό οδηγεί στην ακύρωση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Πρόκειται για έγκλημα διαρκείας που θα έχει συνέχεια. Τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση προστίθενται στα προηγούμενα μέτρα του μνημονίου που πάρθηκαν και επιδεινώνουν συνολικά τους όρους ασφάλισης και συνταξιοδότησης για όλους.

Στη βάση αυτή και με οδηγό τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. φτιάχτηκε ένας άτεγκτος μηχανισμός αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσης των συντάξεων και περικοπών σε άλλες παροχές (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδόματα, ειδικές κατηγορίες συντάξεων κλπ). Το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της σύνταξης μας αφορά όλους. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Αύριο, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, η ΕΛΜΕ θα συμμετέχει στην εκδήλωση του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ με θέμα το ασφαλιστικό και τις θέσεις της ΑΔΕΔΥ, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στις 6 μ.μ.

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, θα ακολουθήσει σύσκεψη- συζήτηση για την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τις ομάδες των σχολείων και τη ρύθμιση οργανικών και λειτουργικών κενών – τοποθετήσεων με εκπροσώπους συλλόγων διδασκόντων, στο 2ο ΕΠΑΛ Ν.Ι, στις 6μ.μ.

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των καθηγητών στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Βόλου, στις 6μ.μ.

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, οι καθηγητές θα συμμετέχουν στη διαδήλωση των σωματείων της Βορείου Ελλάδας για το ασφαλιστικό, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Για τη μετάβαση των διαδηλωτών από το Βόλο θα δρομολογηθούν λεωφορεία. Τέλος, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, οι καθηγητές θα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου