ΤΟΠΙΚΑ

Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά του Γ.Π.Σ. Αγχιάλου

απορρίφθηκε-η-προσφυγή-κατά-του-γ-π-σ-α-142497

Σε γενική συνέλευση στις 7 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι Απορρίφθηκε λόγω αναρμοδιότητας εξέτασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η προσφυγή κατοίκων της Ν. Αγχιάλου κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την πολεοδόμηση της περιοχής. Με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Στούπι» Ν. Αγχιάλου, συγκαλεί γενική συνέλευση των κατοίκων, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο κέντρο «Δαίδαλος». Στη συνέλευση θα γίνει ενημέρωση επί του Γ.Π.Σ. Αγχιάλου, στο οποίο αντιδρούν κάτοικοι της περιοχής Στουπίου.

Οπως είναι γνωστό, κάτοικοι του Στουπίου, καταγγέλλουν ότι η οικιστική ανάπτυξη προς τη συγκεκριμένη περιοχή συνιστά περιβαλλοντικό έγκλημα. Η περιοχή είχε κριθεί αναδασωτέα και σήμερα στην έκταση των 400 στρεμμάτων, υπάρχουν περί τα 12.000 ελαιόδεντρα. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι αν η περιοχή γίνει πρώτης κατοικίας δεν θα μείνει ούτε ένα δέντρο.

Το «περιβαλλοντικό έγκλημα» δεν είναι το μόνο σημείο στο οποίο αντιδρούν οι κάτοικοι. Κατά την πολεοδόμηση της περιοχής, οι ιδιοκτήτες γης θα κληθούν να καταβάλλουν εισφορά σε γη αλλά και σε χρήμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου