ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικτυακά ο 4ος Διαγωνισμός Αστρονομίας για μαθητές Δημοτικού

διαδικτυακά-ο-4ος-διαγωνισμός-αστρονο-141933

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος που έχει έδρα τον Βόλο προκήρυξε τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για τους μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί διαδικτυακά πάνω στην ύλη της Αστρονομίας και της Διαστημικής που περιλαμβάνεται στα σχολικά εγχειρίδια των μαθητών. Σχετικό με την ύλη κυκλοφορεί ειδικό βιβλίο Αστρονομίας: «Το πρώτο μου βιβλίο στο Δημοτικό» και διατίθεται από την ιστοσελίδα: www.astronomos.gr).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Η 1η φάση (με την ονομασία) «ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ» θα διενεργηθεί την Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 και από ώρα 12:00 έως 13:00,

από τον ιστότοπο contest.astronomos.gr, με την ένδειξη «Διαγωνισμός Δημοτικού». Επισημαίνεται ότι για την συμμετοχή του κάθε μαθητή απαιτείται προεγγραφή στον ιστότοπο του Διαγωνισμού μέχρι την Πέμπτη 14η Μαΐου 2020.

Η 2η φάση (με την ονομασία) «ΥΠΑΤΙΑ» του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στην αίθουσα Β1, Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 28ης Οκτωβρίου 78, πρώην κτίριο Ματσάγγου, για τους περίπου 30 καλύτερους της 1ης φάσης, την Κυριακή, 14η Ιουνίου 2020 και από ώρα 12:00 έως 13:30 με την απόλυτη ευθύνη της Επιτροπής του Διαγωνισμού. Μετά το τέλος του διαγωνισμού η αρμόδια Επιτροπή διορθώνει τα γραπτά, κατατάσσει τους μαθητές κατά σειρά βαθμολογίας και αναρτά τον σχετικό πίνακα στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού: contest.astronomos.gr

Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι το «Λεξικό Αστρονομίας» για τον 1ο επιτυχόντα, το «Λεξικό Διαστημικής» για τον 2ο επιτυχόντα, η «Ουρανογραφία των Αγίων» για τον 3ο επιτυχόντα και τιμητικά διπλώματα για τους επόμενους επιτυχόντες. Επίσης, όλοι οι επιτυχόντες θα εγγραφούν δωρεάν επί ένα έτος στο αστρονομικό περιοδικό «Ουρανός» που εδώ και 30 χρόνια εκδίδει ανελλιπώς η Εταιρεία.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει το Σάββατο, 11ηΙουλίου και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα Β1 του κτιρίου Ματσάγγου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια της «Ετήσιας Γιορτής Αστρονομίας 2020», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία. Όσοι εκ των επιτυχόντων παρευρεθούν στην Γιορτή Αστρονομίας θα λάβουν μέρος στην κλήρωση ενός τηλεσκοπίου!

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην εγκύκλιο του διαγωνισμού (ιστοσελίδα: contest.astronomos.gr), ή στέλνοντας e-mail: ead-vo[email protected] ή στα τηλέφωνα: 24210-51061 και 6973.026.260.

Επισημαίνεται ότι τόσο η 2η φάση στις 14 Ιουνίου 2020, όσο και η βράβευση στις 11 Ιουλίου 2020 θα πραγματοποιηθούν εφ’ όσον έχουν αρθεί τα ειδικά μέτρα που ισχύουν λόγω της έκρυθμης κατάστασης πανδημίας κορονοϊού.

Σε περίπτωση που στις 14 Ιουνίου εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης ή που η πανδημία βρίσκεται ακόμη σε έξαρση, η 2η φάση θα γίνει και αυτή διαδικτυακά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου