ΤΟΠΙΚΑ

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας

αποστολή-ανθρωπιστικής-βοήθειας-στο-1412

Ανθρωπιστική βοήθεια συγκέντρωσε και έστειλε στον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας, που δοκιμάζεται, η ε’ τάξη του 22ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Το σχολείο στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα τον εθελοντισμό, υλοποίησε το πρόγραμμα «Με πειράζει επειδή με νοιάζει- Μεγαλώνοντας με αξίες» συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης και τα προώθησε στην Ουκρανία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Βόλου. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του προγράμματος, «ένας ενσυνείδητος και ενεργός πολίτης προασπίζεται το γενικό καλό της κοινωνίας, όταν αυτό συνάδει με τον προσωπικό αξιακό του κώδικα. Οι αξίες αυτές συμβαδίζουν με τις ανάγκες που προκύπτουν σε έναν κόσμο που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και όπου η κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη ( ατομική και συλλογική ) αποτελούν το θεμέλιο για την ειρηνική συνύπαρξη και ευημερία των λαών. Αναλογιζόμενοι λοιπόν την υπέρτατη αξία της αλληλοβοήθειας και της προσφοράς, η ε΄τάξη, ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες των αμάχων και προσφύγων της Ουκρανίας».

Οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του σχολείου, ενημέρωσαν τους μαθητές για την παρουσία και το έργο του Ερυθρού Σταυρού και παρέλαβαν τα είδη που συγκεντρώθηκαν, όπως ξηρά τροφή μακράς διάρκειας, βρεφικά είδη, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ρούχα, κουβέρτες και φάρμακα.

Τα είδη συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια των μαθητών της ε΄τάξης και των υπεύθυνων δασκάλων Φωτεινής Μαρκάκη και Ελένης Λιάππη. «Ενα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όλα τα παιδιά και τους γονείς του 22ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου που συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και ιδιαίτερα στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στον Ερυθρό Σταυρό για την πολύτιμη βοήθειά τους», αναφέρει το σχολείο σε ανακοίνωσή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου