ΤΟΠΙΚΑ

Εκστρατεία καθαρισμού δεξαμενών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

εκστρατεία-καθαρισμού-δεξαμενών-στο-14068

Σε εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης των 108 συνολικά υδρευτικών δεξαμενών και φρεατίων θα προχωρήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Υδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή από την περιοχή του Προμυρίου και θα ολοκληρωθούν σταδιακά τις επόμενες ημέρες μέχρι και την περιοχή του Τρικερίου.

Στόχος της παραπάνω ενέργειας είναι η παροχή στους καταναλωτές άριστης ποιότητας νερού μέσω καθαρών υδρευτικών δεξαμενών, ωστόσο από τις εργασίες καθαρισμού μπορεί να προκύπτουν ολιγόωρες διακοπές νερού.

Για την παραπάνω ενέργεια θα εργαστούν δύο συνεργεία του Δήμου, συγκεκριμένα θα γίνει καθαρισμός και συντήρηση δεξαμενών, καθαρισμός υδρομαστεύσεων και καθαρισμός των αντλιοστάσεων του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Μάλιστα χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του αρμόδιου αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Βαγγέλη Νασιόπουλου και του υπεύθυνου στον τομέα Υδρευσης κ. Κώστα Λεγαντή προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εκστρατεία καθαρισμού των δεξαμενών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Λεγαντής τόνισε χαρακτηριστικά : «Αύριο θα ξεκινήσουν τα συνεργεία του Δήμου τις ενέργειες για τον καθαρισμό 180 συνολικά υδρευτικών δεξαμενών και φρεατίων του Δήμου. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους δημότες ποιοτικό πόσιμο νερό. Πολλές από τις δεξαμενές έχουν να καθαριστούν ακόμη και χρόνια και γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η παραπάνω ενέργεια».

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία απομάκρυνσης απορριμμάτων και φερτών υλών από τις άκρες του εθνικού οδικού δικτύου στο τμήμα από το Μαλάκι μέχρι και το Τρίκερι, καθώς και στο αντίστοιχο εσωτερικό στα χωριά και τους οικισμούς από συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου. Στόχοι της δράσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η καθαριότητα του δικτύου για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, καθώς και η προστασία από το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών την αντίστοιχη αντιπυρική.

Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου