ΤΟΠΙΚΑ

«Πορεία προς το Πάθος»

πορεία-προς-το-πάθος-14057

Μουσική εκδήλωση με γενικό τίτλο «Πορεία προς το Πάθος» θα διοργανωθεί σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των ημερών που διανύουμε.

Στη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης θα ψάλουν ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος οι χορωδίες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, του Συλλόγου Βυζαντινής Μουσικής Λαρίσης «Θεσσαλοί Μελωδοί» και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της τοπικής Εκκλησίας «Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Οδεύοντας προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, η τοπική Εκκλησία διοργανώνει την εκδήλωση με την προτροπή: «Ας προσέλθουμε στον Μητροπολιτικό μας Ναό για την πρόγευση του ήθους και του μέλους της Μεγάλης Εβδομάδος, τα οποία, με τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο, εκφράζει και διασώζει η βυζαντινή ψαλτική μας παράδοση».

Παράταση προσκυνήματος

του Τιμίου Ξύλου

Για έβδομη συνεχή ημέρα φιλοξενούνται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ιερότατα σεβάσματα της Εκκλησίας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή πνευματική προετοιμασία κλήρου και λαού για την εμπειρική βίωση του Θείου Πάθους.

Πρόκειται για τεμάχια του Τιμίου Ξύλου του Σταυρού του Κυρίου και ιερών Λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών και του Αγίου Νεοφανούς Μάρτυρος Ραφαήλ Μυτιλήνης, τα οποία προσκόμισε στην πόλη την περασμένη Παρασκευή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος.

Τα ιερά σεβάσματα επρόκειτο να φιλοξενηθούν στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου έως χθες Πέμπτη, όμως, με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Θεολόγου, θα παραμείνουν προς προσκύνηση έως την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, δίδοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους πιστούς να τα προσεγγίσουν και να λάβουν τη χάρη του Τιμίου Σταυρού και των Αγίων.

Ταξίδι στην Καινή Διαθήκη

με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Λίγο πριν την είσοδο του Χριστού στην Αγία Ιερουσαλήμ, πριν το Πάθος και την Ανάστασή Του, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σαν οδηγός θα μεταφέρει τους πιστούς, στον συγκλονιστικό κόσμο της Καινής Διαθήκης, διαβάζοντας μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κεφάλαια των 27 βιβλίων που την αποτελούν, σε νεοελληνική απόδοση.

Πρόκειται για μια μοναδική πνευματική εμπειρία, μια εξαιρετική ψυχική προετοιμασία για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, για ξεχωριστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου, αύριο Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου, στις 7μ.μ.. Στις 6μ.μ. θα προηγηθεί ο Εσπερινός της Κυριακής των Βαΐων, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

Τα ιερά κείμενα θα διαβάσουν ο Σεβασμιώτατος, o αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, ιεροκήρυκας και προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Απόστολος Βαβύλης, γενικός γραμματέας του Ορθοδόξου Δικτύου Ενημέρωσης και ο Νίκος Βαραλής, διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ορθόδοξη Μαρτυρία.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος θα διανείμει σε όλους ως ευλογία μία Καινή Διαθήκη. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το Ορθόδοξο Δίκτυο Ενημέρωσης στο youtube και τον ραδιοφωνικό σταθμό Ορθόδοξη Μαρτυρία 104 FM.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου