ΤΟΠΙΚΑ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις από τις κλοπές

ανεξέλεγκτες-διαστάσεις-από-τις-κλοπ-14055

Οι κλοπές από τις σχάρες ομβρίων έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις στον ενιαίο Δήμο Βόλου, αφού σπείρες διαρρηκτών, δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να πάρουν οτιδήποτε μεταλλικό το οποίο στη συνέχεια μεταπωλούν σε ευτελείς τιμές .

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ Δημ. Κουτσιφέλης ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει πάρει η αφαίρεση σχαρών από το δίκτυο ομβρίων στο Βόλο.

Τρέμει το φυλλοκάρδι μας , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσιφέλης, μη τυχόν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα ή δυστύχημα στην πόλη,, καθώς μόνο στο Βόλο, όπως αποκάλυψε, αυτή τη στιγμή λείπουν εβδομήντα σχάρες από διάφορα σημεία μόνον στα όρια του πρώην Δήμου Βόλου.

Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο, είπε ο κ. Κουτσιφέλης, καθώς το μοναδικό χυτήριο της περιοχής μας που κατασκευάζει σχάρες ομβρίων , η βιοτεχνία Πλαστάρα, δεν έχει άλλα αποθέματα, επομένως , όπως πρόσθεσε, δεν έχουμε τη δυνατότητα να τις αντικαταστήσουμε.

Ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ σημείωσε ακόμη ότι σε περίπτωση ατυχήματος οι πολίτες θα εγείρουν αστικές αποζημιώσεις σε βάρος της Επιχείρησης..

Μία τέτοια περίπτωση είχαμε πρόσφατα, είπε ο κ. Κουτσιφέλης, όταν πριν από λίγες μέρες άγνωστοι αφαίρεσαν σχάρες στην περιοχή του Αλιβερίου, κοντά στον οικισμό των αθιγγάνων και την επόμενη μέρα του τηλεφώνησε Ρομά από τον οικισμό και του ζητούσε αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστη όταν το …Ντάτσουν το οποίο οδηγούσε, όπως ισχυρίστηκε, ότι έπεσε μέσα στο φρεάτιο !!!

Ο κ. Κουτσιφέλης είπε ακόμη ότι η ΔΕΥΑΜΒ έκανε έρευνα αν μπορεί να προμηθευτεί πλαστικές σχάρες που να έχουν τη δυνατότητα να αντέξουν φορτία συνολικού βάρους 10 τόνων , χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα . Ακόμη το στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ σημείωσε ότι οι υπηρεσίες της Επιχείρησης Υδρευσης κόλλησαν 150 σχάρες , αλλά …άγνωστοι διαρρήκτες … ξεκόλλησαν τριάντα από αυτές.

Ακόμη ο κ. Κουτσιφέλης είπε ότι η Επιχείρηση θα παραγγείλει πεντακόσιες σχάρες , αλλά επειδή φοβάται ότι ο χώρος, των 60 περίπου στρεμμάτων, των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, δεν είναι ασφαλής κατά τις νυκτερινές ώρες, ζήτησε με τη σύμφωνη γνώμη και του Δημάρχου, οι σχάρες να φυλάσσονται στο χώρο του προμηθευτή και να παραδίδονται σταδιακά στην Επιχείρηση ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Σημειώνεται πως η κάθε σχάρα έχει μήκος ένα μέτρο, πλάτος τριάντα εκατοστά και βάρος περίπου 25 κιλά και είναι κατασκευασμένη από μαντέμι. Η αξία από τις σχάρες υπολογίζεται στα 500 ευρώ και μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να αντικατασταθούν, καθώς οι κίνδυνοι πρόκλησης ατυχήματος από διερχόμενους οδηγούς ή πεζούς, όπως προαναφέραμε, μόνον αμελητέα δεν είναι..

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου