ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές «γνώρισαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας»

μαθητές-γνώρισαν-το-πανεπιστήμιο-θε-13928

Με μικρή συμμετοχή, 100 περίπου τελειόφοιτων μαθητών των λυκείων της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας, ολοκληρώθηκε χθες, ο κύκλος του τριήμερου ενημερωτικών διαδικτυακών εκδηλώσεων, που διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μαζί με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η τριήμερη δράση με τίτλο «Επιλέγω Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας», αφορούσε στην ενημέρωση των αυριανών φοιτητών για τα τμήματα που λειτουργούν στο ίδρυμα και την προσέλκυση των καλύτερων, στο θεσσαλικό ΑΕΙ, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων και της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη διαδικτυακή «έκδοση» του θεσμού ων «Ανοιχτών Θυρών» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος υλοποιήθηκε για τελευταία χρονιά το 2019. Εως και τότε, κάθε χρόνο περίπου 3.000 μαθητές γνώριζαν, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα τμήματά του, με στόχο η δήλωση των θεσσαλικών τμημάτων στο μηχανογραφικό των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων να αποτελεί προϊόν συνειδητής επιλογής. Οι επισκέψεις γίνονταν δια ζώσης μέσα σε διάρκεια μιας εβδομάδας και οι μελλοντικοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν τους χώρους και τους ανθρώπους των τμημάτων τα οποία θα μπορούσαν να επιλέξουν να σπουδάσουν.

Ο θεσμός «πάγωσε» εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οπότε και το Πανεπιστήμιο, όπως άλλωστε και σχολεία δεν λειτούργησαν δια ζώσης. Για φέτος, αποφασίστηκε να γίνουν διαδικτυακές ενημερώσεις, ωστόσο η ανταπόκριση ήταν μικρή.

Οι ενημερώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη και χθες ολοκληρώθηκαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμμετέχοντες ήταν κατά κύριο λόγο γονείς, επειδή ακριβώς τα παιδιά τους είχαν εξωσχολικές υποχρεώσεις.

Ωστόσο, οι μαθητές θα έχουν κι άλλη ευκαιρία να γνωρίσουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οπως έγινε γνωστό, οι ενημερώσεις βιντεοσκοπήθηκαν και θα είναι διαθέσιμες στο κανάλι στο You Tube του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην ιστοσελίδα του ιδρύματος, ενώ θα δοθούν και στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αναρτηθούν στις δικές τους ιστοσελίδες και να μπορούν να τις παρακολουθήσουν μαθητές και αυριανοί φοιτητές, σε χρόνο που θα επιλέξουν οι ίδιοι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου