ΤΟΠΙΚΑ

Ο καιρός σήμερα στο Βόλο

ο-καιρός-σήμερα-στο-βόλο-139190

Ερχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Θα επηρεάσουν σήμερα τη Θεσσαλία και τις Σποράδες

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Τρίτη, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Για την επιδείνωση ενημερώνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σήμερα τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Νότιας χώρας θα εξασθενήσουν.

Αύριο Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συνιστά στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, αναψυχής, ταχυπλόων κ.λπ. να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού αυτών, καθώς επίσης και να μην αποπλεύσουν για οποιοδήποτε λόγο, όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα.

Οι λουόμενοι συστήνεται να επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.

Στρατιωτικές αρχές καλούνται σε περίπτωση εντοπισμού, μέσω των παρατηρητηρίων τους τυχόν περιστατικού στη θαλάσσια περιοχή που εποπτεύουν, να ενημερώσουν άμεσα το Λιμεναρχείο για ανάληψη ενεργειών και ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού, Ερευνας και Διάσωσης. Ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι καλούνται για την ενημέρωση των μελών τους. Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις ενημερώνονται να είναι στην ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου στο τηλέφωνο 24210 2888, 38888 & 108.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου