ΤΟΠΙΚΑ

Δύο υπαίθρια πάρκινγκ στο Βόλο ~ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΕΟΥ – ΜΑΚΡΗ

δύο-υπαίθρια-πάρκινγκ-στο-βόλο-συναντ-139025

Αναμένεται να λειτουργήσουν στη θέση των αναξιοποίητων ακινήτων του Αχιλλοπουλείου

Σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης, που αναμένεται να δώσουν ανάσα στο πρόβλημα του πάρκινγκ στο κέντρο του Βόλου, δρομολογείται να μετατραπούν δύο ακίνητα του Αχιλλοπουλείου.

Πρόκειται για τα ακίνητα που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ογλ και Αλεξάνδρας και Κ. Καρτάλη και Ιάσονος, 1.000 και 900 τ.μ. αντίστοιχα, η λειτουργία των οποίων θα ανατεθεί σε ιδιώτη.

Το παραπάνω ανακοινώθηκε στον απόηχο της σύσκεψης που είχαν χθες για σοβαρά λειτουργικά ζητήματα της πόλης, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και ο διοικητής του Νοσοκομείου, Κων. Καραμπάτσας. Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μακρή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε τα δύο κεντρικά ακίνητα, ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Βόλου, που μέχρι σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα και επιπλέον επιβαρύνουν την αισθητική εικόνα της πόλης, σύντομα να μετατραπούν σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης, ανακουφίζοντας έτσι το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει.

Για την προοπτική αξιοποίησης των δύο χώρων ως υπαίθριων πάρκινγκ, υπάρχει ήδη η θετική εισήγηση της Επιτροπής Αξιοποίησης Περιουσίας του Αχιλλοπουλείου, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου, μεθαύριο, Πέμπτη.

«Αγκάθι» αποτελεί το διατηρητέο τμήμα του κτιρίου στην Κ. Καρτάλη, ωστόσο όπως διαβεβαίωσε ο κ. Καραμπάτσας θα ακολουθηθεί η οδός της νομιμότητας. «Κατ’ αρχήν είπαμε ναι στην ιδέα», διευκρίνισε ο ίδιος παραπέμποντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για τις τελικές αποφάσεις.

Πάντως, όπως τονίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, οι διαδικασίες (άδειες, εργασίες κατεδάφισης, προκηρύξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος) θα είναι κατεπείγουσες, ώστε μέσα στον Οκτώβριο να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο πρόκειται για μικρής, μεν, κλίμακας, αλλά ουσιαστικές λειτουργικές παρεμβάσεις που καθιστούν την καθημερινότητα των πολιτών ευκολότερη και που θα συνεχιστούν, αφού κεντρική επιλογή της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς, ώστε να δίνονται άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις σε οξυμμένα προβλήματα.

Στο ίδιο μήκος κλίματος και οι δηλώσεις του κ. Καραμπάτσα και της κ. Μακρή που υπογράμμισαν τον κοινωνικό χαρακτήρα της παρέμβασης, αλλά και της ανάγκης οικονομικής αξιοποίησης των ιδιοκτησιών του Ιδρύματος, για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Σε εγρήγορση ενάντια στα σχέδια Αχιλλέα Μπέου καλεί η ΛΑΣ

Δριμεία κριτική στο δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος στο ντεμπούτο του στο τιμόνι της δημοτικής αρχής, ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο υπαίθριων χώρων στάθμευσης στη θέση ακινήτων του Αχιλλοπουλείου, ασκεί με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση. Καταγγέλλει ότι ο κ. Μπέος ξεκίνησε τις μπίζνες και καυτηριάζει τη δήλωσή του για το πώς αντιλαμβάνεται το Δήμο, υπογραμμίζοντας ότι για τον ίδιο, «ο Δήμος είναι επιχείρηση και οι δημότες πελάτες».

Συγκεκριμένα, η ΛΑΣ καταγγέλλει:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις… επαληθεύεται η Λαϊκή Συσπείρωση για τις πραγματικές προθέσεις του νέου δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και την απόλυτη ταύτισή του με την κυβερνητική πολιτική. Στο τραπέζι μπήκε άρον-άρον από τη νέα δημοτική αρχή η δήθεν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, δηλαδή η παράδοσή της για κέρδη σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Πιο συγκεκριμένα, μαζί με τον κ. Καραμπάτσα, τον πρόεδρο του Νοσοκομείου, και κάτω από την υψηλή εποπτεία εκ μέρους της κυβέρνησης και της Ν.Δ., της κ. Ζέττας Μακρή (που κατά τα άλλα την έχει εντάξει στο «σάπιο πολιτικό σύστημα») συμφώνησαν να «αξιοποιηθούν» δυο ακίνητα φιλέτα στο κέντρο της πόλης, με πρόσχημα να έχει έσοδα το Νοσοκομείο του Βόλου. Με την πρόταση τους αυτή αποδεικνύεται και η αντίληψη που έχουν για τη λειτουργία του νοσοκομείου και του δήμου, που θέλουν να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, δηλαδή να λειτουργούν με βάση τα έσοδα τους από τις πανάκριβες υπηρεσίες που θα πουλούν στους εργαζόμενους. Εξάλλου ο κ. Μπέος το ομολόγησε κυνικότατα προϊδεάζοντας για το τι θα ακολουθήσει και στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης τη δημοτικής δημόσιας περιουσίας, αλλά και στο ζήτημα της αύξησης των ανταποδοτικών τελών. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο ότι ο δήμος, δηλαδή οι δημότες, θα πληρώσουμε για έργα κατεδάφισης για να δοθούν «καθαρά» τα ακίνητα στους ιδιώτες.

Η πρόταση Μπέου – Καραμπάτσα, με τις ευλογίες της κ. Ζέττας Μακρή είναι ιδιαίτερα προκλητική, αφού ακριβώς δίπλα λειτουργούν σε συνθήκες απαράδεκτες τρία νηπιαγωγεία (19ο, 29ο, 18ο) και που σεβόμενοι πρώτα και κύρια τα δικαιώματα των παιδιών και όχι τις επενδύσεις των ιδιωτών για κέρδη, θα έπρεπε το οικόπεδο στην οδό Ογλ – 28ης Οκτωβρίου να αξιοποιηθεί για σχολική στέγη, ενώ το κτίριο στην οδό Κ. Καρτάλη – Δημητριάδος ως φοιτητική εστία ή χώρος φιλοξενίας αστέγων.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους φοιτητές να αποτρέψουν τα «επιχειρηματικά» σχέδια της δημοτικής αρχής και της διοίκησης του νοσοκομείου, να διεκδικήσουν την αξιοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων, αλλά και άλλων δημοσιών ακινήτων για την κάλυψη των πραγματικών μεγάλων κοινωνικών αναγκών και να σταματήσουν την παραχώρησή τους για κέρδη σε ιδιώτες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου