ΤΟΠΙΚΑ

Τριάντα πέντε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Βόλου

τριάντα-πέντε-αφίξεις-κρουαζιερόπλο-138972

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τα πρώτα δεδομένα που θα ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα

Ικανοποιητικά χαρακτηρίζονται τα μέχρι στιγμής δεδομένα στη λίστα των κρουαζιερόπλοιων τα οποία αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι του Βόλου στη διάρκεια του 2016, καθώς έχουν ήδη καταγραφεί 35 αφίξεις, ενώ αναμένονται και άλλες έως τις αρχές Μαρτίου. Η λίστα των αναμενόμενων κρουαζιερόπλοιων συντάχθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν οι συνεργαζόμενοι ναυτικοί πράκτορες και προωθήθηκε ήδη σε όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς, από το τμήμα τουρισμού του δήμου Βόλου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δεδομένα της νέας χρονιάς. Στην παραπάνω λίστα θα προστεθούν προσεχώς οι νέες αφίξεις που αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέχρι τον επόμενο μήνα, καθώς συνεχίζονται οι επαφές των ναυτικών πρακτόρων με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Ναυτιλιακοί πράκτορες εκτιμούν ότι οι διεθνείς εξελίξεις και τα γεγονότα που σημειώνονται στη γείτονα χώρα στρέφουν το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών προς την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό, ο Βόλος εντάσσεται πλέον στα λιμάνια που είναι δημοφιλείς προορισμοί για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Στο μεταξύ, η λίστα των αφίξεων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά επαγγελματίες του χώρου, ο συνολικός αριθμός των αφίξεων, θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.

Μιλώντας παράλληλα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος, υπογραμμίζει ότι πρέπει να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις και να υλοποιηθούν συντονισμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους ξένους τουρίστες, για να παραμείνουν στην πόλη. Στόχος είναι να δημιουργηθούν, δηλαδή, σημεία τα οποία θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων που αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι του Βόλου.

Οπως υπογραμμίζει ο κ. Τσέλιος είναι σημαντικό να υπάρχουν ιστορικά σημεία τα οποία θα επισκέπτονται οι τουρίστες, κάνοντας μια διαδρομή στην πόλη, προκειμένου να οδηγηθούν στην αγορά. «Είναι πολλά τα βήματα που πρέπει να γίνουν, κατόπιν συνεργασίας όλων των φορέων, διοργανώνοντας παράλληλα χάπενιγκς προκειμένου να διασκεδάζουν οι τουρίστες» σημείωσε ο ίδιος επαγγελματίας, σκιαγραφώντας το σκεπτικό που διαπνέει τα μέλη του εμπορικού συλλόγου.

Οι πρώτες αφίξεις

Το COSTA NEOCLASICA που άνοιξε το φετινό κύκλο αφίξεων, αναμένεται να προσεγγίσει και πάλι το λιμάνι του Βόλου, 25/01, 06/02, 18/02, 01/03, 13/03, 25/03, 06/04, 18/04 και 30/04 προερχόμενο από το Ναύπλιο και έχοντας ως επόμενο προορισμό τον Πειραιά.

Στις 03/05 αναμένεται το SILVER WIND προερχόμενο από Μύκονο και οδεύοντας προς τη Θεσσαλονίκη.

Στις 5/5 σειρά έχει το EUROPA 2 που προσεγγίζει το λιμάνι του Βόλου μετά του Κουσάντασι, πλέοντας εν συνεχεία προς την Κωνσταντινούπολη.

Στις 09/05 θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου το COSTA NEOROMANTICA έχοντας ως προηγούμενο σταθμό την Κωστάντζα και επόμενο τον Πειραιά. Στις 9/5 σειρά έχει το AEGEAN ODYSSEY περιερχόμενο από Θεσσαλονίκη και έχοντας ως επόμενο σταθμό τη Σκιάθο.

Στις 12/05 σειρά έχει το COSTA NEOCLASICΑ με προηγούμενο λιμάνι το Ναύπλιο και επόμενο τον Πειραιά. Στις 17/5 ακολουθεί το EUROPA 2 προερχόμενο από Λήμνο και με επόμενο σταθμό τη Θάσο. Στις 24/05 επανέρχεται το COSTA NEOCLASICA και στις 27/06 το SILVER SPIRIT.

Στις 30/7 ακολουθεί το S.S NAVIGATOR με ενδιάμεσους σταθμούς πριν και μετά το Βόλο την Πάτμο και τη Σαντορίνη.

Στις 16/08 καταπλέει στο λιμάνι του Βόλου το CLUB MED II με προηγούμενο σταθμό τη Λήμνο και επόμενο τη Σκιάθο.

Στις 05/09 σειρά έχει το SILVER SPIRIT, στις 3/10 το RIVIERA προερχόμενο από Κωνσταντινούπολη και οδεύοντας προς την Πάτμο, μετά το Βόλο.

Στις 04/10 επανέρχεται το COSTA NEOCLASICΑ, στις 08/10 το PRINSENDAM προερχόμενο από τη Μύκονο με επόμενο σταθμό τη Θεσσαλονίκη.

Στις 11/10 ακολουθεί το VOYAGER που φθάνει στο Βόλο μετά τον Πειραιά, ενώ στις 15/10 επανέρχεται το SILVER SPIRIT και στις 16/10 το COSTA NEOCLASICA.

Στις 23/10 καταγράφεται το MINERVA, με προηγούμενο σταθμό τον Πειραιά και επόμενο την Καβάλα, στις 28/10 και 09/11 σειρά έχει το COSTA NEOCLASICA, την ίδια μέρα στις 9/11 καταπλέει παράλληλα στο λιμάνι του Βόλου το S.S. EXPLORER, προερχόμενο από τη Σμύρνη και έχοντας ως επόμενο λιμάνι το Ηράκλειο.

Στις 17/11 επανέρχεται το MINERVA και στις 21/11, 03/12 και 15/12 το COSTA NEOCLASICA.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου