ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετοι οι έμποροι στις κορύνες στη Δημητριάδος

αντίθετοι-οι-έμποροι-στις-κορύνες-στη-13880

Την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση κορυνών στην οδό Δημητριάδος, τάχθηκαν χθες έμποροι και καταστηματάρχες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για διαβούλευση πάνω στο θέμα που ανακινήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες μετά την απόφαση που πήρε στην τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου.

Στην ατζέντα της χθεσινής συζήτησης ήταν και η συζήτηση για την κανονιστική η οποία τελικά, όπως αποφασίστηκε, θα συζητηθεί σε επόμενη εκδήλωση. Μία κανονιστική κατά της οποίας εξέφρασε την αντίθεσή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης , αφού όπως είπε υλοποιήθηκε χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και χωρίς συζήτηση με τους εμπόρους. Είναι διάτρητη η κανονιστική είπε ο κ. Μπασδάνης ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, για να καταλήξει με την επισήμανση ότι δεν μπορεί να παίρνονται αποφάσεις ερήμην των πολιτών, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται από την κρίση.

Για τις κορύνες στην οδό Δημητριάδος οι περισσότεροι που τοποθετήθηκαν ήταν αντίθετοι με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κ. Τσέλιο να σημειώνει ότι στις μέχρι τώρα συζητήσεις ήταν η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε μετατροπή της Σπυρίδη από οδό ήπιας κυκλοφορίας σε πεζόδρομο. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τον εμπορικό κόσμο, ενώ καταστροφική θα είναι για τους εμπόρους και η τοποθέτηση κορυνών στην οδό Δημητριάδος. Είμαστε το μαύρο πρόβατο, είπε καταλήγοντας ο κ. Τσέλιος.

Λίγο νωρίτερα είχε πάρει το λόγο και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις αποφάσεις της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τέλης Δουλόπουλος. Από την πλευρά του ο κ. Θαν. Κατσαγιώργης σημείωσε ότι οι κορύνες θα είναι καταστροφικές για τους καταστηματάρχες και για τους δικυκλιστές, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης Απ. Αθανασός προέτρεψε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στη χωροθέτηση των επιχειρήσεων μέσα στις διάφορες περιοχές της πόλης.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου