ΤΟΠΙΚΑ

Καλή… σεζόν με μηνύσεις ~ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

καλή-σεζόν-με-μηνύσεις-απο-την-αστυν-138699

Ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης επισκέφθηκαν χθες το διοικητή του Α.Τ. Βόλου, ζητώντας επιείκεια

Με… βροχή μηνύσεων από την Αστυνομία άνοιξε η χειμερινή σεζόν για καταστήματα εστίασης στο «Κολωνάκι» του Βόλου. Καταγγελίες πολιτών και παραβάσεις καταστηματαρχών, οδήγησαν αστυνομικούς στο κατώφλι των κέντρων εστίασης προκειμένου να βεβαιώσουν παραβάσεις και χθες τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων στην πόρτα του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, να ζητούν επιείκεια από τα αστυνομικά όργανα κατά τη διενέργεια των ελέγχων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Κώστα Μπίσδρα, υπάρχουν φόβοι μεσούσης της σεζόν ότι πολλά καταστήματα εστίασης να οδηγηθούν σε προσωρινό λουκέτο, εάν βεβαιωθούν τρεις παραβάσεις σε κάθε ένα από αυτά. Ηδη από την περασμένη εβδομάδα, οπότε και άρχισε η σεζόν για την πλειονότητα των καταστημάτων, ξεκίνησαν έλεγχοι από αστυνομικά κλιμάκια και βεβαιώθηκαν οι πρώτες παραβάσεις. Αδειες μουσικής, ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, υπέρβαση αριθμού τραπεζοκαθισμάτων, είναι κάποιες από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν εις βάρος καταστηματαρχών που έχουν πλέον δύο ακόμη… ευκαιρίες πριν συμπληρώσουν τρεις παραβάσεις και τιμωρηθούν με «λουκέτο».

Χθες, αντιπροσωπεία των καταστηματαρχών στη συνοικία του Αγίου Νικολάου, είχε συνάντηση με το διοικητή του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, Β. Μαρκογιαννάκη, προκειμένου να ζητήσουν επιείκεια από τις αστυνομικές αρχές κατά τη διενέργεια των ελέγχων.

Οπως ανέφερε ο κ. Μπίσδρας, σχεδόν ένας στους τρεις καταστηματάρχες βρίσκεται σε δύσκολη θέση και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με μηνύσεις. Οπως εξήγησε, για την απόκτηση αδειών μουσικής και ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, οι καταστηματάρχες θα πρέπει να είναι δημοτικά ενήμεροι. Οι περισσότεροι έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις των χρεών τους για να θεωρηθούν όμως ενήμεροι και να μπορέσουν να βγάλουν άδειες θα πρέπει να έχουν αποπληρώσει το 30% των χρεών τους προς τα δημοτικά ταμεία. «Δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις δεν έχουμε ακόμη καταστεί δημοτικά ενήμεροι και άρα είμαστε εκτεθειμένοι σε πιθανούς νέους ελέγχους», σημείωσε ο κ. Μπίσδρας, ζητώντας την ανοχή των αστυνομικών οργάνων όταν πρόκειται για ήσσονος σημασίας παραβάσεις.

Από πλευράς των αστυνομικών αρχών, έγιναν για μία ακόμη φορά συστάσεις προς τους καταστηματάρχες προκειμένου να λειτουργούν στα πλαίσια της νομιμότητας.

Το επόμενο διάστημα, ο Σύλλογος πρόκειται να έχει συνάντηση και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας αλλά και με αντιδημάρχους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου