ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτήτριες στηρίζουν την ΕΛΕΠΑΠ

φοιτήτριες-στηρίζουν-την-ελεπαπ-13869

Εθελοντική δράση για την έμπρακτη στήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Βόλου ανέλαβαν φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πείθοντας μάλιστα και φοιτητές άλλων τμημάτων του ιδρύματος.

Φοιτήτριες πήραν θέση το περασμένο Σάββατο, πίσω από τον πάγκο με τα προϊόντα, στο πασχαλινό περίπτερο της ΕΛΕΠΑΠ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στον πεζόδρομο της Ερμού, μπροστά από το προαύλιο του Αγίου Νικολάου και το ίδιο θα επαναλάβουν και αύριο, Σάββατο 16 Απριλίου, του Λαζάρου, από τις 10:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την επίκουρο καθηγήτρια εκπαιδευτικής ψυχολογίας του τμήματος, Χριστίνα Ρούση – Βέργου, πρόκειται για μία πρωτοβουλία των ίδιων των φοιτητριών, οι οποίες στηρίζουν το πασχαλινό bazaar της ΕΛΕΠΑΠ εμπράκτως, τόσο στην πώληση όσο και στην προώθηση της δράσης, μέσω των social media.

Πρόκειται για ομάδα φοιτητριών, οι οποίες υποστηρίζουν εθελοντικά και τα ίδια τα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ. Όπως αναφέρει η καθηγήτρια του τμήματος Ιουλία Νησιώτου, οι φοιτήτριες σε καθημερινή βάση επισκέπτονται τις δομές της εταιρείας και βοηθούν στον τομέα της πρώιμης παρέμβασης. «Εχουμε την τύχη να έχουμε φοιτητές με ευαισθησίες και διάθεση να προσφέρουν. Πηγαίνουν στην ΕΛΕΠΑΠ και φροντίζουν για την απασχόληση παιδιών, είτε με το διάβασμα ενός παραμυθιού, είτε με ζωγραφική και εικαστικά, συμβάλλοντας στο έργο των ανθρώπων της εταιρείας, αλλά και αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες από έναν χώρο, στον οποίο, σε λίγα χρόνια θα κληθούν ως επαγγελματίες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους», ανέφερε η κ. Νησιώτου. «Είναι πολύ σημαντικό να βιώσουν εκτός από το όραμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής και το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρία και να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία», κατέληξε η καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου