ΤΟΠΙΚΑ

Αιρετοί στη μάχη κατά του Covid – 19 με το 50% της αντιμισθίας τους

αιρετοί-στη-μάχη-κατά-του-covid-19-με-το-50-της-138275

Ακαριαία, σε τοπικό επίπεδο, η αντίδραση του βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου στο κάλεσμα του πρωθυπουργού – Αμεσα «ναι» και από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο

Κάλεσμα στους βουλευτές της ΝΔ, τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορονοϊού απηύθυνε χθες μέσω Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης».

Σε τοπικό επίπεδο ακαριαία ήταν η αντίδραση του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Μπουκώρου, ο οποίος πρώτος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ανακοίνωσε την αποδοχή της πρότασης.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Μπουκώρος, 15 μόλις λεπτά από την ανάρτηση του πρωθυπουργού, γνωστοποίησε τα εξής: «Επικροτώ απολύτως την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και με χαρά θα συμβάλω με το ήμισυ της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης των επόμενων μηνών στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Αλλωστε, αντίστοιχο ποσό έχω διαθέσει για τον μήνα Μάρτιο σε τοπικές δράσεις για την κάλυψη επειγουσών αναγκών κατά του κορονοϊού. Η μάχη είναι κρίσιμη και είμαι βέβαιος ότι το παράδειγμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί και θα είναι νικηφόρα! Συμμετέχουμε όλοι!». Αμεση, επίσης, ήταν η αποδοχή της πρότασης από την πλευρά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε: «Χαιρετίζω την ενέργεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτρέψει τους βουλευτές του κόμματός του και τα στελέχη (υπουργούς και υφυπουργούς) της κυβέρνησής του να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους για τους επόμενους δύο μήνες στη μάχη εναντίον του κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid – 19.

Επειδή είναι μια πρόταση την οποία και εγώ είχα διατυπώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη σε συνέντευξή μου στην τηλεόραση της TRT, πιστεύοντας πάντα ότι τα λόγια μας πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις για να είναι αξιόπιστα, ανακοινώνω ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα (και αν χρειαστεί και περισσότερο) καταθέτω στον ειδικό αυτό λογαριασμό το ήμισυ της αποζημίωσής μου ως δήμαρχος.

Είναι μια μάχη στην οποία πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και προτρέπω όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν. Με ενότητα, ομοψυχία, αλληλεγγύη και πειθαρχία στα μέτρα θα είμαστε οι τελικοί νικητές».

«Εξαιρετική η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!! Σε ό,τι με αφορά, έχω ήδη, προ πολλού, ξεκινήσει! Συνεχίζουμε και συμμορφωνόμαστε!!», ανήρτησε στο fb η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Ζέττα Μακρή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα διαθέσει το ήμισυ της βουλευτής αποζημίωσης.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του Covid – 19 με το 50% των βουλευτικών αποζημιώσεων, μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Θέλω να ελπίζω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα βρει μιμητές και σε άλλα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το οφείλουμε στην κοινωνία και τη χώρα», γνωστοποίησε στο fb ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κώστας Μαραβέγιας.

Στην ίδια γραμμή και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Τάσσομαι έμπρακτα υπέρ της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεισφέρει στη μάχη κατά του κορονοϊού. Γι’ αυτό προσφέρω το 50% του μισθού μου, τους επόμενους δύο μήνες, που θα κατατεθεί στη μάχη κατά του κορονοϊού, στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας».

Παρόμοια ανάρτηση δήλωσης συμμετοχής και από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, καθώς και από τους αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρη Ιγγλέση, Θανάση Μόρα και Γιάννη Τέα.

Σε επίπεδο δημάρχων, υπέρ της πρωτοβουλίας προσφέροντας το ήμισυ της αντιμισθίας του, τάχθηκαν ακόμη ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας και ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης, καθώς και ο αντιδήμαρχοςΑποστόλης Κοντογιώργος.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου αντίστοιχα όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός και αντιδήμαρχοι αποφάσισαν να διαθέσουν για το επόμενο δίμηνο το 50% της αντιμισθίας τους για να αγοραστεί υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής.

Ολα τα παραπάνω μέχρι χθες το βράδυ. Η λίστα συμμετοχών στην πρωτοβουλία με ονόματα αιρετών, όπως άλλων δημάρχων, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, ενδέχεται να είχε διευρυνθεί τις ώρες που ακολούθησαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου