ΤΟΠΙΚΑ

Επιστολές – απάτη δήθεν από την Αστυνομία

επιστολές-απάτη-δήθεν-από-την-αστυνο-138251

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή των πολιτών

Νέοκόλπο ανακάλυψαν επιτήδειοι για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, να αρπάξουν κωδικούς καρτών τους και να τους κλέψουν προσωπικά δεδομένα.

Οι απατεώνες στέλνουν μαζικά επιστολές σε χρήστες του διαδικτύου, οι οποίες φαίνεται έχουν αποστολέα την Ελληνική Αστυνομία και τους καλούν να ανατρέξουν σε συνημμένα αρχεία στα οποία υπάρχει κακόβουλο λογισμικό.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ενημέρωσε χθες ότι πρόκειται για καταφανώς ψευδεπίγραφα και απατηλά μηνύματα που στόχο έχουν την εξαπάτηση και την παραπληροφόρηση.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καλεί τους πολίτες να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία, να διαγράφουν τα συγκεκριμένα μηνύματα και ενημερώνει ότι ήδη διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αναλυτικά στα απατηλά μηνύματα αναφέρονται τα εξής: «Χαιρετίσματα. Ελπίζουμε να δειχτείτε αυτήν την επιστολή με καλή πίστη. Με αυτή την ειδοποίηση, πρέπει να εμφανιστείτε ενώπιον της Ελληνικής Αστυνομίας για συνεχή έρευνα. Ανατρέξτε στα συνημμένα έγγραφα και πληροφορίες και επικοινωνήστε με τον δικηγόρο σας, εάν χρειάζεται».

Το τελευταίο διάστημα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γίνονται καταγγελίες πολιτών και ενημερώσεις από την Interpol και τη Europol για πολλές περιπτώσεις διαδικτυακών απατών, από δράστες που εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία των πολιτών εξαιτίας του κορονοϊού (COVID – 19), επιχειρούν να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτρέπει τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται σε ύποπτα μηνύματα, να μην ανοίγουν ύποπτους ηλεκτρονικούς συνδέσμους ή ύποπτα επισυναπτόμενα αρχεία, να αναβαθμίζουν και να ενημερώνουν το λογισμικό τεχνικής ασφάλειας και να απευθύνονται στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές όταν έχουν πέσει θύματα απάτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου