ΤΟΠΙΚΑ

Λατρευτικές εκδηλώσεις από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας

λατρευτικές-εκδηλώσεις-από-τον-ιερό-ν-137749

Με την ευκαιρία των Ιερομαρτύρων Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης

Από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Ιεραρχών. Η προσφυγική Ενορία της Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας τιμά και γεραίρει και φέτος με λαμπρότητα τους Αγίους αυτούς Ιερομάρτυρες, ήτοι τούς Μητροπολίτες Χρυσόστομο Σμύρνης, Αμβρόσιο Μοσχονησίων, Γρηγόριο Κυδωνιών, Προκόπιο Ικονίου και Ευθύμιο Ζήλων, πού μαρτύρησαν στις αλησμόνητες πατρίδες της Ιωνίας κατά τον μεγάλο ξεριζωμό.

Ετσι το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 6:30 μ.μ. θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος τοῦ Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Μήλτου. Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2014 θα τελεσθεί ο Ορθρος και η πανηγυρικήΘεία Λειτουργία,προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Μαξίμου Παπαϊωάννου, ΓενικούΑρχιερατικούΕπιτρόπου Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος θα κηρύξει και το θείο λόγο. Με το πέρας της θείας Λειτουργίας θα γίνει Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων των Αγίων γύρω από τον Ιερό Ναό καθώς και επιμνημόσυνη δέηση με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εθνομαρτύρων.

Η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου και των συν αυτώ συνάγει κάθε χρόνο όχι μόνο τούς απογόνους των προσφύγων αλλά και όλους τους φιλάγιους πιστούς για να τιμήσουν τούς νέους αυτούς μάρτυρες της Εκκλησίας μας, που μαρτύρησαν την πίστη τους στον Χριστό, παραμένοντας πιστοί ποιμένες των χριστιανών της Μικρασίας.

Παράλληλα με την εορτή, φέρουμε στη μνήμη μας όλους τους μάρτυρες κληρικούς και λαϊκούς, που θανατώθηκαν κατά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Για το λόγο αυτό, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου θα ψαλεί μνημόσυνο εις μνήμη των κεκοιμημένων μικρασιατών προσφύγων, παρέχοντας την ευκαιρία να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών όλων όσων άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Μικρά Ασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου