ΤΟΠΙΚΑ

Κλήση για να παραλάβουν τις απολύσεις τους

κλήση-για-να-παραλάβουν-τις-απολύσεις-137735

Από το Υπουργείο Οικονομικών στις καθαρίστριες ενώ παραμένει η εκκρεμοδικία

Κλήση… να παραλάβουν τις απολύσεις τους από τις υπηρεσίες τους, έλαβαν οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στο Βόλο. Οι ίδιες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους και δεν πρόκειται να παραλάβουν κανένα χαρτί.

Οι απολύσεις ξεκίνησαν από παραμονή Δεκαπενταύγουστου όταν άρχισαν σταδιακά να ενημερώνονται οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες να παραλάβουν τα χαρτιά της απόλυσης. Οι καθαρίστριες οι περισσότερες με μέσο όρο ηλικίας τα 50 χρόνια ήταν ενταγμένες στο προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών και απασχολούνταν με σύμβαση αορίστου χρόνου αλλά με 4ωρη και πεντάωρη απασχόληση.

Ολα αυτά ενώ οι απολύσεις των καθαριστριών έχουν κριθεί παράνομες με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών από το Μάιο και ενώ αναμένεται η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε το ΥΠ.ΟΙΚ. από τον Αρειο Πάγο στις 23 Σεπτεμβρίου.

Οι καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. έχουν συμπληρώσει 3,5 μήνες καθιστικής διαμαρτυρίας για αυτό και κάνουν λόγο για «μια νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων καθαριστριών!».

«Συναδέλφισσες ειδοποιούνται να παραλάβουν τα χαρτιά της απόλυσης από τις υπηρεσίες τους. Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο. Οι απολύσεις των καθαριστριών έχουν κριθεί παράνομες με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 12 Μάιου 2014. Και αναμένουμε την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών από τον Άρειο Πάγο στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Γιατί τόση πρεμούρα; Ο πανικός τους δεν μπορεί να κρυφτεί» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση – καταγγελία των καθαριστριών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα καθαρίστριες παραλαμβάνουν κλητεύσεις από την Αστυνομία σύμφωνα με τις οποίες καλούνται στη ΓΑΔΑ να καταθέσουν διά υπόθεσίν τους. Πρόκειται για τα γεγονότα της 10ης Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών όπου οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες ήρθαν αντιμέτωπες με τα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της «εξύβρισης κατά συρροή» και «απόπειρας διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου