ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος Σεπτεμβρίου η μεταφορά προσωπικού από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ για τις παροχές των ασφαλισμένων

τέλος-σεπτεμβρίου-η-μεταφορά-προσωπι-137720

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

«Εκπνέει» τέλος του μήνα η απόφαση για την επαναλειτουργία των Παροχών στο πλαίσιο του ΙΚΑ. Προβληματισμός στο προσωπικό με το ράβε – ξήλωνε σε μία υπηρεσία που έρχεται καθημερινά σε συναλλαγή με τους πολίτες.

Τον προηγούμενο Απρίλιο οι υπάλληλοι των Παροχών του ΙΚΑ στο Βόλο είχαν τεθεί για ένα μήνα σε διαθεσιμότητα με αποτέλεσμα τόσο το προσωπικό να απορυθμιστεί όσο και οι ασφαλισμένοι να ταλαιπωρηθούν. Μόλις έληξε η διαθεσιμότητα με νέα απόφαση οι υπάλληλοι επανήλθαν στις παροχές μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μεταφερθούν στον ΕΟΠΥΥ. Μια μέρα όμως πριν την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης, ο ΕΟΠΥΥ με επιστολή του παρακαλούσε το ΙΚΑ να κρατήσει τους υπαλλήλους που είχε υποδεχτεί, το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΙΚΑ συμφώνησε τελικά με την πρόταση του ΕΟΠΥΥ και χθες υπέγραψε τις αποσπάσεις των πρώην υπαλλήλων του ΙΚΑ, νυν ΕΟΠΥΥ, στο ΙΚΑ πίσω μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Αυτό ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα οι υπάλληλοι του Τμήματος Παροχών στο ΙΚΑ Βόλου να έχουν γίνει κυριολεκτικά «μπαλάκι» μεταξύ ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ ενώ τώρα εμφανίζονται ουσιαστικά ως «αποσπασμένοι» στο ΙΚΑ το οποίο έχουν υπηρετήσει για 20 χρόνια και πλέον ο καθένας.

Τέλος Σεπτεμβρίου θα κληθούν και πάλι να αλλάξουν υπηρεσία πηγαίνοντας στον νέο ΕΟΠΥΥ, όπου μεταφέρονται πλέον οι παροχές ως αρμοδιότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων φαίνεται ότι έχει πληρώσει το τελευταίο διάστημα «σημαντικό τίμημα» στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας και κινητικότητας στο πλαίσιο συγχωνεύσεων και ένταξης σε άλλο θεσμικό πλαίσιο.

Ετσι και η περιφερειακή υπηρεσία του ΟΠΑΔ στο Βόλο καταργήθηκε και οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες που ασκούσε μεταφέρθηκαν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ όπως και το προσωπικό του ΟΠΑΔ φυσικά.

Το σύνολο του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) προσωπικού του ΟΠΑΔ τέθηκε αυτοδικαίως για ένα μήνα σε διαθεσιμότητα και μετά τη λήξη της επέστρεψε και εντάχθηκε σε οργανικές θέσεις που δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό στο ΙΚΑ, με την ίδια εργασιακή σχέση, κλάδο ή ειδικότητα, βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου