ΤΟΠΙΚΑ

Εγινε το μεγάλο βήμα για τον Ξενώνα Συνοδών Ασθενών

εγινε-το-μεγάλο-βήμα-για-τον-ξενώνα-συν-137363

Καθοριστικής σημασίας βήμα για να λάβει «σάρκα και οστά» ο ξενώνας φιλοξενίας συνοδών ασθενών από διάφορες περιοχές, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Βόλου, αποτελεί η απόφαση για το κτίριο που προορίζεται γι’ αυτό τον σκοπό.

Όπως ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος των Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου, Γεωργία Σταγάκη, με αφορμή την κοπή πίτας στο «Παρκ», υπογράφτηκε η αλλαγή χρήσης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Υγείας. Το κτίριο που βρίσκεται μεταξύ του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Νοσοκομείου Βόλου, περιήλθε τελικά στο Νοσοκομείο, δίνοντας το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου και του μεγάλου στόχου, ταυτόχρονα.

Εχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του μεγάλου ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά, ιδιωτών, ομογενών του εξωτερικού αλλά και κατοίκων του Βόλου, οι Φίλοι του Νοσοκομείου κάνουν το μεγάλο βήμα για την ανακούφιση όσων συνοδεύουν τους δικούς τους ανθρώπους στον Βόλο για να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο, και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο.

Οι προσπάθειες δέκα ετών έχουν αίσιο τέλος, όπως υπογράμμισε η κ. Σταγάκη, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθούν και άλλοι χορηγοί, και οι Βολιώτες θα στηρίξουν το συγκεκριμένο έργο ζωής. «Μετά από χρόνια προσπαθειών, τελικά την προηγούμενη εβδομάδα μας κοινοποιήθηκαν οι αποφάσεις από τα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας».

Η πρόεδρος των Φίλων του Νοσοκομείου υπενθύμισε ότι στο καταστατικό του Σωματείου, ο τρίτος σκοπός ήταν «να δημιουργήσουμε έναν ξενώνα, γιατί η Μαγνησία είναι και νησιωτική και ορεινή».

Το οίκημα, που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας, βρίσκεται δίπλα στη μονάδα βραχείας νοσηλείας, στον χώρο του Νοσοκομείου και θα μπορεί να φιλοξενεί δέκα, περίπου άτομα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Στο μεταξύ, οι Φίλοι του Νοσοκομείου συνεχίζουν το σημαντικό τους έργο στον χώρο του Νοσοκομείου, προσφέροντας χαμόγελο και φροντίδα σε ασυνόδευτα άτομα, δημιουργώντας εθελοντική ομάδα που αποτελείται από 25 άτομα.

Την πίτα του Σωματείου ευλόγησε ο π. Απόστολος Θάνος, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιώτατου, Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμιτινός, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολλοί φίλοι του εθελοντισμού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου