ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση από τον ΕΛΓΑ για τις δηλώσεις αγροτών του Δήμου Ρ. Φεραίου

παράταση-από-τον-ελγα-για-τις-δηλώσεις-137360

Κατόπιν περαιτέρω διαβουλεύσεων του βουλευτή Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή, αποφασίστηκε σήμερα να παραταθεί κατά 15 ημέρες η προθεσμία υποβολής προσωρινών δηλώσεων από τους αγρότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου όσον αφορά τις ζημιές από τον παγετό στις 17 Μαρτίου 2020.

Ο κ. Μαραβέγιας είχε απευθυνθεί από την περασμένη κιόλας εβδομάδα στον κ. Λυκουρέτζο, με αφορμή επιστολή του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκα προς τον ΕΛΓΑ, για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής λόγω των έκτακτων συνθηκών στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νασίκας είχε εκφράσει τον φόβο ότι, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την προστασία του πληθυσμού από τον κορονοϊό, θα υπήρχαν αρκετοί αγρότες οι οποίοι δεν θα μπορούσαν εγκαίρως να υποβάλουν στον Δήμο τις προσωρινές δηλώσεις τους, λόγω ασθένειας, λόγω της αποφυγής των μετακινήσεων κ.λπ.

Ο κ. Μαραβέγιας αρχικά είχε αποσπάσει τη δέσμευση του κ. Λυκουρέτζου ότι θα υπάρξει ελαστικότητα σε τυχόν λάθη που εντοπιστούν, ενώ επίσης θα γίνονταν δεκτές και διορθώσεις μετά την υποβολή των δηλώσεων. Ωστόσο, έπειτα από συζητήσεις, ο ΕΛΓΑ αποφάσισε τελικά σήμερα να δώσει παράταση 15 ημερών για την υποβολή των δηλώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου