ΤΟΠΙΚΑ

Η Πυροσβεστική στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

η-πυροσβεστική-στο-22ο-δημοτικό-σχολείο-136908

Ενημέρωση για τις φυσικές καταστροφές – Συγκινητικός ο αποχαιρετισμός στους πυροσβέστες, τους οποίους οι μαθητές αποκάλεσαν ήρωες

Το 22ο Δ.Σ. Βόλου πραγματοποίησε εκπαιδευτική συνάντηση με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψη – Προστασία από φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές και σεισμούς».

Η επιλογή του προγράμματος από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς Μαρκάκη Φωτεινή, Λιάππη Ελένη για την ε΄τάξη και Νικολίδου Αθηνά για τη β΄τάξη βασίστηκε στο γεγονός ότι η χώρα μας κατέχει την 5η θέση στις σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, αλλά και στις ανυπολόγιστες καταστροφές που έχουν ως αποτέλεσμα οι πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Οι μικροί μαθητές άκουσαν με προσοχή τους πυροσβέστες κι ενημερώθηκαν τόσο για το έργο τους, όσο και για τη στάση που πρέπει να έχει ο καθένας απέναντι σε αυτά τα προβλήματα. Στο τέλος, ενθουσιασμένοι, αποχαιρέτησαν τους πυροσβέστες προκαλώντας συγκίνηση με τα λόγια τους : «Ευχαριστούμε πολύ, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας. Στα δικά μας μάτια είστε ήρωες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου