ΤΟΠΙΚΑ

Προσβάσιμο λεωφορείο απέκτησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

προσβάσιμο-λεωφορείο-απέκτησε-το-παν-136779

Για την εξυπηρέτηση φοιτητών με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Δοκιμάστηκε σε εκδήλωση στη Γεωπονική Σχολή

Προσβάσιμο λεωφορείο απέκτησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών του με αναπηρίες ή κινητικές δυσκολίες και όχι μόνο. Το λεωφορείο, με δύο θέσεις για αναπηρικό αμαξίδιο, με την πρόσβαση να γίνεται με μηχανικό αναβατόριο, δόθηκε στην υπηρεσία «Πρόσβαση», τη δομή του ιδρύματος που είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Για την παρουσίαση και τη χρήση του λεωφορείου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή, στον χώρο της Γεωπονικής Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των οδηγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το λεωφορείο και η δοκιμαστική χρήση του από άτομα με κινητικές αναπηρίες ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και αποτελεσματική χρήση του.

Κατά τη διάρκεια της δράσης έγινε επίδειξη της χρήσης του λεωφορείου από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο από την εταιρεία Π. Γιαννόπουλος και Σία Ο.Ε, η οποία έκανε τις αναγκαίες μετατροπές στο λεωφορείο ώστε να είναι προσβάσιμο για άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Το λεωφορείο δοκιμάστηκε από την Ελένη Τσιρογιάννη από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και την Ελισάβετ Ιωσηφίδου, φοιτήτρια με κινητική αναπηρία του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, την οποία συνόδευσε η εθελόντρια Μαριάννα Τερζή.

Στη δράση συμμετείχαν ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης Γεώργιος Αγραφιώτης Γεώργιος και οι οδηγοί του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η επιστημονική υπεύθυνη της «Πρόσβασης» αναπληρώτρια καθηγήτρια Μάγδα Νικολαραΐζη και οι συνεργάτριες της δομής.

«Ευελπιστούμε το συγκεκριμένο λεωφορείο να αξιοποιηθεί άμεσα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των φοιτητών και φοιτητριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Πρόσβασης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου