ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο για επιχειρήσεις

ενημερωτικό-διαδικτυακό-σεμινάριο-γ-136731

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, με θέμα «Διεθνείς Διακανονισμοί Πληρωμής & Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου».

Πρόκειται για το 2ο σεμινάριο του πρώτου κύκλου μιας σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αντικείμενο τις εξαγωγικές διαδικασίες και το διεθνές εμπόριο, με στόχο να προσφέρει έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση στα στελέχη των εξαγωγικών τμημάτων των επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου, σχετικά με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν για τις διαδικασίες, την ειδική ορολογία και τις σύγχρονες πρακτικές στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες εφοδιάστηκαν με τις αναγκαίες γνώσεις αναφορικά με τους εναλλακτικούς τρόπους διακανονισμού της αξίας των φορτωτικών εγγράφων, έτσι ώστε να μπορούν να διακρίνουν εκείνους που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και τις συνεργασίες τους, ενώ αναλύθηκαν σε βάθος οι τρόποι και τα διαθέσιμα μέσα πληρωμής των εμπορευματικών αξιών, αξιολογώντας τα σε σχέση τόσο με τα οφέλη που προσφέρουν όσο και με το ρίσκο που εμπεριέχουν για τα συναλλασσόμενα μέρη.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Γεώργιος Ζερίτης.

Το τρίτο σεμινάριο, με το οποίο θα ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος, θα διοργανωθεί την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαρτίου και θα έχει θέμα: «Διαπραγμάτευση συμβάσεων διεθνούς πώλησης & εξαγωγική τιμολόγηση».

Τα τρία αυτά προγράμματα είναι αυτοτελή, ενώ όλα μαζί παρέχουν μια πολύπλευρη, άμεσα εφαρμόσιμη εξαγωγική τεχνογνωσία που καλύπτει τόσο ανάγκες γνωστικές, όσο και διαχείρισης κινδύνων και σχέσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου