ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή αθλητισμού στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου

γιορτή-αθλητισμού-στο-9ο-γυμνάσιο-βόλο-136501

Υποδέχθηκαν κορυφαίους κωπηλάτες, γνώρισαν το άθλημα της κωπηλασίας, μυήθηκαν στα ολυμπιακά ιδεώδη και έκαναν κωπηλατικό στο προαύλιο

Γιορτή του αθλητισμού με τη συμμετοχή ολυμπιονικών, βαλκανιονικών και πανελληνιονικών ήταν η χθεσινή στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου. Με πρωτοβουλία της διευθύντριας του σχολείου Νίκης Χατζηκυριάκου, οι μαθητές υποδέχθηκαν πέντε κορυφαίους αθλητές κωπηλασίας, γνώρισαν το άθλημα και την ιστορία του, είχαν την ευκαιρία να κάνουν και οι ίδιοι κωπηλασία με κωπηλατικά μηχανήματα και να μυηθούν στα ιδεώδη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι μαθητές υποδέχθηκαν κορυφαίους αθλητές. Το «παρών» έδωσαν οι προπονητές Παπαχρήστος Στέργιος (χρυσός στο Παγκόσμιο το 2009 και 4ος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου 2012), Σκιαθίτης Νίκος (επισμηναγός – χάλκινος ολυμπιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας Αθήνα 2004), Οικονόμου Νίκος (χρυσός στο Πανελλήνιο), Βόντζου Αναστασία (ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο) και η Μπουρσεβάνα Κατερίνα (χρυσή βαλκανιονίκης 2017) καθώς και οι μαθητές της β΄τάξης του 9ου Γυμνασίου Βόλου Ζηργάνου Εφη και ο Τζούνης Θωμάς που ασχολούνται με την κωπηλασία.

Μαθητές έκαναν κωπηλατικό στο προαύλιο

Εγινε ενημέρωση για την αξία του αθλητισμού και ειδικότερα για την ιστορία της κωπηλασίας, στην οποία ο Βόλος έχει μακρά παράδοση με την ανάδειξη ολυμπιονικών και κορυφαίων αθλητών. Μάλιστα, στο προαύλιο του Γυμνασίου, εγκαταστάθηκαν δύο κωπηλατικά μηχανήματα και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κωπηλατήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο «στόχος είναι ο αθλητισμός να κερδίζει ανθρώπους όχι για να κάνουν πρωταθλητισμό αλλά και για να αγαπήσουν το άθλημα με το οποίο θέλουν να ασχοληθούν». Ο ίδιος χαρακτήρισε όμορφη την ατμόσφαιρα την οποία δημιούργησαν οι μαθητές.

«Είναι καθήκον μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των νέων παιδιών και να δίνουμε ερεθίσματα για τον αθλητισμό», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σκιαθίτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα δύο χρόνια της πανδημίας που κράτησαν παιδιά μακριά από αθλητικές δραστηριότητες.

Κράτησαν τις δάδες και γνώρισαν τις ολυμπιακές αξίες

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές κράτησαν τις δάδες, συμμετείχαν σε διαγωνισμό κωπηλατικής, ενώ κληρώθηκε μπλούζα από τους Ολυμπιακούς του 2012 που προσέφερε ο κ. Παπαχρήστος.

«Ηταν μία πραγματική γιορτή, στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα ολυμπιακά ιδεώδη και να γνωρίσουν το άθλημα της κωπηλασίας», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Χατζηκυριάκου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου