ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία για το κύμα μετεγγραφών της ΕΛΜΕ στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

διαμαρτυρία-για-το-κύμα-μετεγγραφών-τ-135049

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων μετεγγραφών μαθητών που βγάζουν εκτός προγραμματισμού τα σχολεία

Στην πόρτα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη, φέρνει στελέχη της ΕΛΜΕ και Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού, η «βροχή» αιτήσεων μετεγγραφών από μαθητές, με το άνοιγμα των πυλών των σχολείων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το αλαλούμ με τις αιτήσεις μετεγγραφών μαθητών, λόγω μη ορθολογικής κατανομής του μαθητικού πληθυσμού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας συνεχίζεται. Σε εκατοντάδες ανέρχονται πλέον οι αιτήσεις μετεγγραφών μαθητών που πρόκειται να φοιτήσουν στην πρώτη τάξη είτε των Γυμνασίων είτε των Λυκείων. Σε κάποιες σχολικές μονάδες, ολόκληρα τμήματα αναμένεται να… εξαφανιστούν αν ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτήσεων και άλλα σχολεία «μπουκώνουν» από πληθώρα μαθητών.

Η κατανομή που επιχειρήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο σε μαθητές και γονείς, αλλά και στα ίδια τα σχολεία, που είτε καλούνται να δημιουργήσουν νέα τμήματα και να βρουν εκπαιδευτικούς για να τα στελεχώσουν, είτε αναγκάζονται να μειώσουν τμήματα και ορισμένοι εκπαιδευτικοί να καθίστανται λειτουργικά υπεράριθμοι.

Αύριο Πέμπτη το πρωί, κλιμάκιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και διευθυντές σχολικών μονάδων που ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα «πρωτάκια» από τα δημοτικά και τα γυμνάσια, αναμένεται να επισκεφθεί το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ. Δοδοντσάκη, ζητώντας άμεσα μέτρα, προκειμένου να διορθωθεί η κατανομή των μαθητών στα σχολεία.

Προς το παρόν, τα σχολεία συγκεντρώνουν αιτήσεις. Μαθητές που καλούνται να αποχωριστούν τις παρέες που δημιούργησαν στο ίδιο σχολείο και γονείς που βλέπουν ότι τα παιδιά τους καλούνται να πάνε σχολείο μακριά από τον τόπο κατοικίας τους υποβάλλουν αιτήσεις μετεγγραφής σε άλλο σχολείο.

Η «βροχή» των αιτήσεων έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στα σχολεία, που λίγες ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων δεν γνωρίζουν πόσα τμήματα θα συστήσουν, ούτε μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Στο 1ο ΓΕΛ Βόλου, μέσα σε δύο ημέρες υποβλήθηκαν 27 αιτήσεις μαθητών που θέλουν να πάνε σε άλλο σχολείο, είτε επειδή είναι πιο κοντά στο σπίτι τους, είτε επειδή η παρέα τους από το σχολείο θα φοιτήσει σε διπλανή σχολική μονάδα. «Λόγω μετεγγραφών, η κατανομή των μαθητών καθίσταται άνιση και τα προβλήματα μετά γίνονται αλυσίδα», αναφέρουν καθηγητές του σχολείου.

Αλλά και στο 3ο ΓΕΛ Βόλου, έχουν γίνει 34 αιτήσεις μετεγγραφών. Στο 5ο ΓΕΛ Βόλου, έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 40 αιτήσεις μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο. Στο 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, τις δύο πρώτες ημέρες έχουν υποβληθεί 13 αιτήματα μαθητών για να φοιτήσουν στο σχολείο και 11 για να μετεγγραφούν σε άλλο Λύκειο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου