ΤΟΠΙΚΑ

Βγήκε από το σπίτι της μετά από 7 χρόνια!

βγήκε-από-το-σπίτι-της-μετά-από-7-χρόνια-133981

Ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο τύπου σκούτερ παρέδωσε χθες το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» σε κυρία από το Αγρίνιο, με κινητικά προβλήματα, η οποία δεν είχε βγει από το σπίτι της 7 ολόκληρα χρόνια.

Το συγκεκριμένο αμαξίδιο ήταν μεταχειρισμένο και είχε παραχωρηθεί ως δωρεά στο Σωματείο, με σκοπό να δοθεί σε κάποιο μέλος του ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ ή συμπολίτη, που θα το είχε πραγματικά ανάγκη. Εφόσον δεν παρουσιάστηκε ανάλογη ανάγκη, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα που είχε υποβληθεί.

Η κ. Σωτηρία που παρέλαβε το αμαξίδιο, αντιμετώπιζε αντικειμενικές δυσκολίες απόκτησης του συγκεκριμένου ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου – τύπου Scooter, όπως ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Πέτρο Μπέλλο.

Ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται θετικά σε ανάλογα αιτήματα των μελών μας, αλλά και συμπολιτών που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες απόκτησής τους, με σκοπό την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και την ισότιμη συμμετοχή των συνανθρώπων μας στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Η ισότιμη συμμετοχή αποτελεί πρωτίστως ανθρώπινο δικαίωμα και σχετίζεται άμεσα με τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες το Σωματείο ανταποκρίθηκε θετικά σε αντίστοιχο αίτημα που έγινε από το ΕΕΕΕΚ Βόλου για ένα μαθητή, και ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ συνέβαλε με ένα σημαντικό ποσό στην απόκτηση ενός χειροκίνητου αμαξιδίου.

Συγκέντρωση καπακιών

Συνεχίζεται, στο μεταξύ, από τον «Ιππόκαμπο» η προσπάθεια συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014. Παράλληλα, υπογραμμίζεται από τον «Ιππόκαμπο» ότι «η επιλογή των δικαιούχων πραγματοποιείται με πλήρη διαφάνεια και κατόπιν, φυσικά, προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών, και πρωτίστως την ανάλογη γνωμάτευση από τη αρμόδια υγειονομική επιτροπή».

Επίσης καθίσταται γνωστό ότι φροντιστήρια, σχολεία, επιχειρήσεις, σύλλογοι, σωματεία, κοινωνικοί φορείς, υπηρεσίες, απλοί πολίτες συμμετέχουν και στηρίζουν τη σημαντική δράση συγκέντρωσης καπακιών. Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες, σύλλογοι, σωματεία, σχολεία, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, κοινωνικοί φορείς μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το Σωματείο στο τηλέφωνο 2421044828 κάθε Δευτέρα απόγευμα 17:00-19:00 & Παρασκευή πρωί 11:00-13:00 ή στα τηλέφωνα 6972852094 & 6976158678 ή στο mail [email protected] και στη σελίδα στο Facebook «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου